Instagram ka njoftuar një variant të ri të afisheve të votimit për Historitë: tani ekziston një rrëshqitje emoji që ju lejon të kërkoni dhe t’i përgjigjeni pyetjeve me një emoji të animuar në një shkallë rrëshqitëse.

Shkalla rrëshqitëse lejon përdoruesit të pyesin njerëzit “si” në vend që të zgjedhin midis dy opsioneve, duke përdorur një emoji zgjedhjesh për të shtuar kontekstin në pyetje. Për shembull, mund të kesh një rrëshqitës për të pyetur se si është një këngë e re e një artisti ose si miqtë pëlqejnë ushqimin e tyre.

Emoji do të animojë ndërsa e tërhiqni atë lart ose poshtë shkallës dhe mund të kontrolloni se si janë përgjigjur miqtë individualë si dhe shikoni mesataren e përgjithshme të të gjitha përgjigjeve.

Për të shtuar një shirit  rrëshqitës emoji në historinë tuaj të Instagramit, zgjidhni një nga shporta e stikerave (ku gjeni mundësi të tjera si sondazhi dhe vendndodhja) pasi të keni marrë një foto ose video. Pastaj vendoseni, shkruani një pyetje dhe zgjidhni emojin që dëshironi të përdorni. (Instagram thotë se mund të përdorni “pothuajse çdo emoji nga biblioteka juaj”.)