Kur jeni në një marrëdhënie pune gjithmonë mendoni se meritoni një rritje rroge. Edhe nëse nuk e meritoni, në mend besoj ju shkon të gjithëve sesa mirë do ishte sikur të merrnit pak më shumë.

Gjithsesi, të kërkosh një rritje rrogë edhe kur e meriton ose jo, është një “punë e vështirë”. Për disa është paksa e sikletshme, ndërsa disa të tjerë e çmendin eprorin e tyre deri sa ia arrijnë qëllimit që kanë.

Ekspertët në fakt ju japin disa këshilla për mënyrën sesi duhet të kërkoni një rritje rroge. Më poshtë mund të lexoni me kujdes disa prej tyre dhe të veproni menjëherë.

1-Ji koshient për vlerat që ke

2-Bëje kërkesën jo me shkrim, por ballë për ballë

3-Paralajmëroni menaxherin tuaj

4-Koha është gjithçka

5-Mos prit shumë gjatë

6-Mos jini lakmitarë

7-Mendo për axhendën e bosit tënd, kur ai/ajo mund të ketë kohë të të presë në zyrë.

8-Shkruani një fjalim dhe mësojeni përmendësh

9-Tregoni sukseset e kaluara dhe planet e ardhshme

10-Praktikoje diskutimin me një shok/shoqe

11-Trego se çfarë do

12-Jini të përgatitur për të shtuar ngarkesën në punë