Të kesh një punë është një mënyrë e rëndësishme për të fituar përgjegjësi dhe për të mësuar më tepër për jetën. Ka vetëm disa vende që punësojnë të rinj, të shkollave të mesme apo universiteteve. Mbajtja e një pune gjatë vitit shkollor mund të jetë vërtet e vështirë për të mësuar t’i balancosh të dyja. Ju gjithashtu do të dëshironi të kaloni kohë me miqtë, të merrni pjesë në klube dhe të keni pak kohë për veten tuaj.
Këtu janë disa këshilla se si të menaxhoni punën gjatë vitit shkollor.


Planinikoni ditën më parë
Kjo është një nga mënyrat më të rëndësishme për suksesin. Shumë punë dërgojnë orarin e punës javën e kaluar. Shikoni orarin përpara, shihni se në ç'ditë nuk keni punë. Në ato ditë, provo dhe merr shumicën e studimeve për testet e bëra. Nëse keni një detyrë të premten dhe keni punë të enjten, provoni dhe përfundoni detyrën të mërkurën. Ju do të ndiheni shumë më mirë në afat të gjatë kur të keni përfunduar detyrën tuaj dhe nuk do të duhet të nxitoni për ta bërë atë pas punës.

Zgjidh mënyrën më të mirë për të studiuar në kohë të shkurtër

Duke kuptuar se çfarë mënyrash të studimit të punoni më mirë për ju është një nga mënyrat më të mira për të marrë nota të mira. Mënyra të tjera për të studiuar përfshijnë përvijimin, nxjerrjen në pah, marrjen e shënimeve dhe madje edhe leximin e diçka të jashtëzakonshme për të ndihmuar mësimin.

Merrni një ditë pushim, do të ndiheni shumë mirë

Mos harroni, do të jeni mirë nëse nuk bëni mirë në një detyrë. Merr fryme thellë! Një notë e keqe nuk do të jetë faktori vendimtar për të hequr dorë. Bëni më të mirën tuaj, gjithmonë do të vlerësoheni.

Bëjini gjërat me dëshirë

Nëse tregohesh positive edhe rezultati i tillë do të jetë. Shkoni në shkollë me dëshirë dhe dita ka për të qenë shumë mirë, ashtu bëni edhe në punë, gjendja juaj emocionale ndikon në rezultatet tuaja.