Sa mirë i besoni mendjes suaj? Ndonjëherë syri dhe mendja jonë nuk janë të vëmendshme për të kapur detajet. Bright Side na sjell 4 iluzione optike dhe truket që mund të provojnë se gjërat nuk janë aq të thjeshta sa duken.

Shikoni figurën e majtë për 30 sekonda dhe pastaj lëvizni sytë tuaj në figurën tjetër. Do ta shihni dinosaurin duke u gjelbëruar.

Objektet e ftohta kanë një peshë më të madhe sesa ato të ngrohtat.

Merrni dy kuti kartoni me qumësht. Vendoseni njërën prej tyre në frigorifer për një orë ndërsa tjetrën lëreni në kuzhinë, në mënyrë që të marrë temperaturën e dhomës. Pastaj merrini të dyja kutitë në duar. Qumështi i ngrirë do të duket më i rëndë si qumështi i ngrohtë.

Të gjitha pikat janë të njëjtën madhësi

Me siguri ju mendoni se pikat janë të madhësive të ndryshme, mirëpo iluzioni është prodhuar për shkak të reagimeve të ndryshme ndërmjet tyre. Pra, pikat në foto janë të së njëjtës madhësi.

Një nga llojet më interesante të iluzioneve optike është arti i trupit. Artistët krijojnë fotografi hiper-realiste në trupat dhe fytyrat e njerëzve. Është si një foto brenda një fotoje tjetër.