Shega- në Turqi përfaqëson fatin e mirë për shumë arsye: ngjyra e kuqe, e cila përfaqëson gjakun e njeriut, jetën dhe fertilitetin. Është shumë e shëndetëshme nga ana mjekësore dhe nga ana tjeter farat e bollshme, të rrumbullakta përfaqësojnë mirëqenie.

Zarzavate- Nga jugu bregdetar Amerikan deri në Europë, njerezit, gjatë këtij muaji, preferojnë perimet si: lakrat jeshile, brokoli, spinaqi, rukola, sepse ngjajnë me paratë. Ata besojnë se sa më shumë të ushqehen, aq më të suksesshëm do jenë. Sigurisht që zarzavatet janë dhe të shëndetshme.

Fasulet, thjerëzat, bizelet – Ne Itali konsiderohen si fatsjellëse për shkak të pamjes dhe bollëkun, të cilat përfaqësojnë mirëqenie.

 

Tavolina, për festat e fundvitit të cilat shpesh zgjasin edhe ditët e para të janarit, është gjithmonë plot. Por pas festes, amvistat janë të shqetësuara për rrëmujën e krijuar nga gatimet e shumta, enët dhe njollat janë problem.

Deka No Comment ju ndihmon për largimin e njollave më kokëforte të pijeve dhe të ushqimeve!

Për enë të pastra dhe duar te buta “Rix “ në kuzhinë, në ditët e festave zgjidh problemin tuaj!