Nëse çrregullimi është shqetësimi juaj, tani keni një arsye të mirë për të argumentuar. Kush tha se një tavolinë e çrregullt është një simptomë e çorganizimit? Në kaos jeton një parim krijues dhe tani shkenca konfirmon: çrregullimi, të paktën në vendin e punës, është sinonim me inteligjencën. Mësoni më shumë rreth këtij studimi të fundit!

A janë njerëzit e çrregullt më të mençur?

Një ekip që i përkiste Universitetit të Minesotës vlerësoi pasojat e punës në një hapësirë ​​të çrregullt. Rezultatet? Përparësitë janë atje, të paktën në një nivel profesional. Hulumtimi konsideroi një mostër të njerëzve të ndarë në dy grupe, një për një mjedis shumë të rregullt, tjetri në një hapësirë ​​kaotike. Të dy u kërkuan të gjejnë përdorime të reja për topa të thjeshta ping pongu: ndryshe nga ata që e gjetën veten në një zyrë të rregullt, e cila u përqëndrua në zgjidhjet e njohura tashmë, grupi që lufton me një hapësirë ​​të çrregullt mendoi për zgjidhje të reja dhe inovative, duke treguar më shumë origjinalitet dhe imagjinatë.

Tavolinë e çrregullt: dritë jeshile për kreativitet!

Sipas studiuesit K. Volls: "mjediset e çrregullta stimulojnë kreativitetin, i cili është me rëndësi të përgjithshme për kulturën, bizneset dhe artet. Të jesh në një dhomë të pastër duket se i inkurajon njerëzit të bëjnë atë që pritet. Çështja është e gjetes së zgjidhjeve në një hapësirë jo të rregullt! Këtu qëndron edhe pikëpyetja e madhe lidhur me faktin se rrëmuja zgjon kreativitetin tek njerëzit. Kur harrojmë gjykimin e të tjerëve ndodh një magji sepse ajo që duket se është improvizim është pikërisht një ndjenjë risie dhe freskie.

Në çrregullim, gjeni punë!

Ata që duan të punojnë në çrregullim shpesh shpjegojnë se duan të shohin dhe të kenë para tyre gjithçka që mund të jetë e dobishme për një punë të caktuar. Në një kuptim të caktuar është kështu: frymëzimi vjen papritmas, por ai është i rrënjosur në atë që bëjmë dhe në mjedisin që ndërtojmë rreth nesh. Pak a shumë sikur mendja jonë e pavetëdijshme të jetë e përkushtuar ndaj vëzhgimit dhe më pas të shfaqet blici i intuitës në sipërfaqe në një kohë të mëvonshme. Kjo është arsyeja pse luajnë dhe aftësia për imagjinatë shfaqet në procesin themelor krijues.

Në kaosin e organizimit, mendimi bëhet i lirë

Të mendosh lirisht do të thotë të shkosh përtej rregullave, kundër traditës, madje edhe kundër besimeve që ne vetë ushqejmë. Do të thotë të shkosh jashtë kufijve dhe të eksplorosh një territor të ri: një ndjenjë risie që mund të rrisë lidhjet me spontanitetin. Pra, mjedisi në të cilin punojmë tregon një liri të caktuar edhe në organizimin e tij: nga kaosi mund të lindin ide të reja dhe frymëzime për të cilat ne nuk kemi menduar në mënyrë racionale.