Në vitin 2020, një studim i bërë nga një grup psikologësh vuri re se si ndikon dendësia e popullsisë te një individ.

Sipas këtij studimi, njerëzit më IQ të lartë rezultuan me kakteristika të ngjashme. ‘Bright Side’ na sjell tre pyetje që do t’ju ndihmojnë të zbuloni nëse jeni njëri prej tyre. Ju kujtojmë se testi është tërësisht subjektiv.

A mund të jetoni në një qytet me një popullsi të dendur?

1. Jo, vendet me një popullsi të dendur më stresojnë.
2. Po, nuk e kam aspak problem. Do të ndihesha si në shtëpi.

A ndiheni të vetmuar apo të mërzitur nëse nuk jeni takuar për disa ditë me mikun tuaj të ngushtë?

1. Pak a shumë
2. Në të vërtetë, jo.

A jeni dakord me këtë përgjigje: Cili nga lapsat është më i gjatë?

1. Jo dhe aq.
2. Po, është mëse e vërtetë

 Rezultati               

Nëse zgjidhni opsionin e parë në çdo pyetje, atëherë jeni një njeri shumë i lumtur, por nuk keni një nivel inteligjence shumë të lartë.

Nëse zgjidhni opsionin e dytë në çdo pyetje, posedoni cilësitë tipike të një njeriu me IQ të lartë.

Siç ka treguar studimi, njerëzit me inteligjencë të lartë janë më të aftë që të përshtaten me mjediset e reja (në këtë rast, zonat me popullsi të madhe). Kjo për arsye se këta njerëz janë në gjendje që të menaxhojnë stresin e jetesës në një metropol, nuk kanë nevojën e miqve të tyre, janë të pavarur dhe mund të mbijetojnë vetë. Përveç kësaj, aftësia për t’i parë gjërat ndryshe është shumë e rëndësishme. Pra, nëse shikoni lapsat në një tjetër këndvështrim, do e shikoni se lapsi i mesëm është më i gjatë.

Nëse i keni alternuar përgjigjet, atëherë keni gjetur një të mesme të artë.