Të shkosh në shtrat me dikë do të thotë të bësh dashuri me të? Jo në të vërtetë, kjo është arsyeja pse ka dallime midis dashurisë dhe seksit. Të shkosh në shtrat me dikë ndonjëherë është më shumë një tërheqje fizike e mjaftueshme, herë të tjera mund të jetë si lojë, etj. Në përgjithësi, dashuria ndodh kur bëhet me një person që ju e doni ose me të cilin ka një kuptim të madh që shkon përtej tërheqjes fizike. Nga ana tjetër, seksi do të thotë thjesht argëtim, një veprim fizik i pastër, pa pasur nevojën e ndjenjës domosdoshmërisht. Shpesh të dy këto koncepte përzihen me njëri-tjetrin dhe bëhet kaq e vështirë për të dalluar seksin nga dashurina!

Mund të jetë e komplikuar të përcaktohet çfarë ndryshimesh ka midis marrëdhënies seksuale dhe dashurisë, pasi këto janë kategori shumë subjektive dhe mund të ndryshojnë nga personi në person. Në seks nuk ka ndjenjë, në dashuri po! Pra, nëse e doni një person ose jeni të martuar, teknikisht një marrëdhënie seksuale me ju bie në kategorinë e "bërjes së dashurisë". Nga ana tjetër, nëse shkoni në shtrat me një të huaj, nëse keni marrëdhënie të rastësishme me dikë që mund t'a keni takuar në mbrëmje, ose nëse keni një marrëdhënie të shpejtë, atëherë ky po që është seks. Megjithatë, gjërat nuk janë gjithmonë aq të lehta sa duket...

Kur nuk është kaq e lehtë të bëhet dallimi midis seksit dhe dashurisë sa herë që kemi marrëdhënie seksuale me dikë mendojmë për fizikun tonë, për përkëdheljet, atmosferën, fjalët e ëmbla, etj. Por, ka zona gri të cilat janë shumë të vështira për t'u përcaktuar. E para ka të bëjë me dy të dashuruar: a mund të kenë ata thjesht seks? Në të vërtetë, ndodhë që dy partnerët të zgjedhin të kenë një raport ekstrem në shtrat ose të praktikojnë lodrat e seksit në dhomë gjumi.  A do të thotë kjo që harrohen ndjenjat që mposhten nga pasioni?

Ndoshta përgjigjja nuk është kaq e rëndësishme. Ku ka dashuri gjithmonë ka seks! Por, kur ndodh e kundërta? Këtu jemi në thelb të çështjes: a është e mundur të mbash ndjenjën 100%  kur mendojmë se po bëjmë seks me një person? Mendoni për këtë: edhe nëse nuk është dashuri, është e mundur që nëse keni marrëdhënie seksuale me një shok që doni, ndjenjat do të hyjnë në dhomën e gjumit gjithsesi. Ose edhe nëse ke marrëdhënie seksuale me një person që nuk është miku yt, pas pak do të krijosh një lidhje, qoftë edhe nën çarçafë. Mbajtja e ndjenjës brenda dhomës së gjumit është me të vërtetë shumë e komplikuar. Dhe për të mos rrezikuar prishjen e marrëdhënieve, duhet të jemi shumë të kujdesshëm!