Ashtu si pjesa tjetër e botës, edhe familja mbretëore po distancohet nga jeta shoqërore për të reduktuar rrezikun e përhapjes së koronavirusit. Madje, sipas Dail Mail, Mbretëresha Elizabeth është izoluar në Windsor Castle, me një staf të limituar dhe as familjarët e saj nuk mund ta takojnë.

“Sigurisht që sa më pak njerëz të jenë në kontakt me njëri-tjetrin, aq më mirë. Nuk mund të bëhet shaka me sigurinë e mbretëreshës në moshën që ajo dhe duka janë. Por është gjithashtu për të mirën e të gjithë atyre që punojnë në kështjellë. Të gjithëve u është thënë të dërgojnë në shtëpi sa më shumë staf të munden dhe familja mbretërore nuk mund të bëjë përjashtim. Për mbretëreshën po kujdesen punonjësit e saj më të afërt. Si gjithkund tjetër, jeta normale është vënë në pritje”, -është shprehur një burim pranë familjes mbretërore.

Ndërkohë Charles dhe Camilla ndodhen në Highland, ndërsa Kate dhe William, së bashku me fëmijët janë larguar nga Londra në Anmer Hall.