Ju kuptojmë fare mirë vajza! Të gjitha thuajse kemi një problem të madh të përbashkët: qimet! Në lëkurën e fytyrës, tek krahët, tek këmbët, tek zona e bikinit, kudo! Sidomos tani që vera është në prag dhe të gjithë mezi presim t'i arratisemi angazhimeve të përditshme të punës, kudo në plazhet brenda apo jashtë vendit, kur mendojmë depilimin kemi një shfryrje të natyrshme që na vjen së brendshmi.

Por, tani shoqëria dhe teknikat janë avancuar dukshëm, ndaj një zgjidhje efikase është edhe depilimi definiv me lazer. Pas disa seancave ju praktikisht i keni thënë "lamtumirë" përgjithmonë qimeve në trupin dhe fytyrën tuaj. Para se të merrni vendimin për t'ju drejtuar një estetisteje për një depilim me lazer, këtu janë katër gjëra që duhet t'i dini dhe t'i mësoni përmendësh që të mos përballeni me surpriza...Kjo është një histori personale e rrëfyer nga një protagoniste që vendosi të bëjë depilim me lazer. Na ndiqni!

Vendosni pritshmëri realiste

Kur hyra për konsultimin tim, isha e interesuar për heqjen e qimeve rreth zonës së bikinit, por unë gjithashtu kisha marrë parasysh heqjen e qimeve edhe në fytyrë. Kur fola me estetisten Taylor për këtë, ajo vuri në dukje se qimet e fytyrës, edhe pse ishin një shqetësim për mua, ishin në të vërtetë shumë të mira dhe të lehta. "Duhet të ketë një kontrast midis ngjyrës së lëkurës dhe ngjyrës së qimeve për heqjen efektive të tyre me lazer. Në mënyrë ideale, qimet duhet të kenë pigment", tha ajo. Unë u befasova kur mësova se nuk ka asnjë garanci se çdo zonë do të jetë plotësisht e zhveshur nga qimet vetëm për shkak se ju bëni një plan të plotë trajtimi. "Një keqkuptim i zakonshëm është se qimet do të zhduken plotësisht pas tre deri në pesë trajtime dhe nuk do të rriten përsëri. Por, ju mund të keni nevojë edhe për 10 trajtime çdo katër deri në gjashtë javë për të arritur një reduktim të përgjithshëm prej 70% deri në 90%. Pas çdo trajtimi do të shihni një zvogëlim gradual të qimeve, ato do të rriten më të holla, dhe më ngadalë".

Prisni siklete

Bukuria është dhimbja e dhimbjes!  Ndërsa trajtimet janë të shpejta, jo më shumë se 20 minuta për mua, përshkrimi më i mirë i procedurës është se të duket vetja sikur je shndërruar në një gomë të madhe. Depiloni vetë zonën që do të trajtohet një natë më parë ose mëngjesin e trajtimit në mënyrë që të keni një lehtësim të dhimbjeve.  Një tjetër tip këshille që vlen të përmendet: konsiderojeni idenë e një pijeje një natë më parë.

Ndiq rregullat

Kur vizita ime e dytë u zhvillua në dhjetor, unë pata një problem të vogël: gjeta veten të planifikuar për një takim disa ditë pas fillimit të antibiotikëve për një të ftohtë veçanërisht të keqe. "Antibiotikët janë një ilaç i ndjeshëm ndaj dritës, që do të thotë se ato e bëjnë lëkurën tuaj më të ndjeshme ndaj dritës", thekson estetistja Taylor. "Meqë heqja e qimeve me lazer është një modalitet i bazuar në dritë, ju lehtë mund të digjeni ose hiperpigmentoheni nëse trajtoheni me antibiotikë në sistemin tuaj". Gjithashtu, ekspozimi ndaj diellit është shumë i rrezikshëm. "Nëse një lazer përdoret mbi një pjesë të trupit që është ekspozuar më parë në diell, kjo bën që lëkura të ketë shumë nxehtësi, çka mund të shkaktojë djegie, shenja të errëta në lëkurë, etj.

Hungover? Prisni dhimbje

Gjatë procesit të depilimit me lazer sistemi ynë nervor shkon në një gjendje të përforcuar, duke përjetuar lëkundje, djersitje dhe ndjeshmëri ndaj dritës, prekjes dhe zërit.