Truri i një gruaje ndryshon pasi ajo bëhet nënë. Shkencëtarët zbuluan se sasia e thinjave rritet tek nënat, 4 muaj pasi ato kanë sjellë në jetën fëmijën. Mirëpo, ky nuk është ndryshimi i vetëm. E gjitha jeta e tyre ndryshon dhe kthehet në një punë me orar të plotë. Në të gjitha punët, njerëzit marrin pushime dhe ky rast nuk duhet të bëjë përjashtim. Edhe pse mund të duket e çuditshme, nënat duhet të marrin disa ditë pushime nga fëmijët e tyre të çmuar. Puna e nënave është e jashtëzakonshme, por edhe ato kanë nevojë për disa momente relaksi:

Kur fëmijët vijnë në jetën e një gruaje, ata bëhen fokusi i tyre dhe nevojat e nënës kalojnë në plan të dytë. Por kjo nuk është një arsye për nënën që ta harrojë veten dhe pushimet e saj. Mund të duket një ide jo e mirë të lësh fëmijët dhe të heqësh dorë prej tyre, mirëpo ne ju themi që duhet ta bëni ndonjëherë.

Kjo nuk do të thotë që ju jeni një nënë e keqe, por thjesht jeni në kërkim të lumturisë për veten dhe familjen tuaj. Ju mund të zgjidhni të shkoni në plazh, një fundjavë me miqtë jashtë qytetit ose thjesht të kaloni një natë në shtëpinë e mikeshës suaj më të mirë. Gjëja kryesore: pa fëmijë dhe t’i kushtoni kohë vetes.

Një nënë lodhet shumë kur vazhdimisht bën punët e shtëpisë dhe zgjidh çështjet që lidhen me jetën e fëmijëve të saj. Kjo lodhje mund të sjellë stres dhe të shkatërrojë humorin e saj. Përveç kësaj, nëse nëna nuk është në humor në shtëpi, e gjithë shtëpia është e tillë. Prandaj, pushimi i nënës është i mirë jo vetëm për nënën, por edhe për gjithë familjen. Ajo do të jetë në gjendje të përballojë detyrat e saj sa më lehtë, pa u copëtuar për të tjerët dhe më e rëndësishmja pas pushimeve do të kthehet në shtëpi e buzëqeshur.

Nënat i duan fëmijët e tyre pa kushte. Por le të jemi të ndershëm, ato lodhen prej tyre. Dhe nëse një nënë shkon me pushime, kjo gjë do të ndikojë pozitivisht në marrëdhënien e saj me fëmijët dhe me familjen. Kur personat që duam janë larg, fillojmë t’i duam dhe t'i vlerësojmë më shumë. Kjo është ajo që ndodh gjatë mungesës së nënës.

Familja fillon ta vlerësojë atë që ajo bën për ta dhe pret me padurim që ajo të kthehet. Ajo, nga ana tjetër, mungon në shtëpi dhe dëshiron të kthehet më shpejt.