Duke i sjellë një kuptim të ri termit "Dinging me yje Michelin", një startup francez vitin e ardhshëm do t'u ofrojë klientëve mundësinë për të shijuar një nga përvojat më të mira të kuzhinës - në skaj të hapësirës.

Zephalto do t'i trajtojë pasagjerët e tij me një pamje të yjeve ndërsa ata shijojnë një vakt në bordin e një tullumbaceje të madhe e cila do të ngrihet nga Franca dhe do të udhëtojë në një lartësi prej 15.5 milje (25 km) gjatë një udhëtimi vajtje-ardhje gjashtë-orësh.

Kompania e turizmit hapësinor kishte planifikuar të nisë fluturimin e saj të parë në vitin 2025, por tani e ka çuar këtë deri në fund të vitit 2024

Biletat e para-shitjes së shpejti do të dalin në treg për 105,000 £ (120,000 €) për person - rreth 100 herë më e shtrenjtë se restoranti më i shtrenjtë i yjeve Michelin në Tokë.
Por ajo që do të merrni për paratë tuaja është një pamje befasuese e Tokës, diellit dhe yjeve që më parë ka qenë e rezervuar vetëm për astronautët.

Kapsula e balonës, e cila ka një dritare të madhe panoramike dhe mund të mbajë gjashtë pasagjerë dhe dy pilotë, do të ngjitet me një shpejtësi prej 4 m/s dhe do të marrë një orë e gjysmë për të arritur lartësinë e saj maksimale.

Pasi atje, pasagjerët do të shijojnë tre orë në skaj të hapësirës - mbi 98 për qind të atmosferës dhe dy herë më shumë se mesatarja e avionit komercial.

Ata do të kenë gjithashtu një eksperiencë kulinare luksoze, me ushqime të gatuara nga kuzhinierë të famshëm francezë dhe verë të përzgjedhur nga një somelier i njohur.

Jo vetëm kaq, por udhëtimi luksoz në bordin e balonës stratosferike Céleste mund të shoqërohet edhe me muzikë sipas dëshirës së pasagjerit, ose ata mund të zgjedhin 'heshtje hapësinore'.
Nuk ka asnjë kufi moshe ose trajnim të veçantë për të hipur në fluturimin me balonë - për sa kohë që një person është i aftë të fluturojë në një aeroplan, ai mund të udhëtojë në Céleste.

E vetmja gjë që disa tifozëve të hapësirës mund t'ju mungojnë është mundësia për të përjetuar gravitetin zero.

Ndryshe nga fluturimet në raketën New Shepard të Jeff Bezos Blue Origin, e cila i çon pasagjerët më shumë se 60 milje (100 km) mbi sipërfaqen e Tokës, graviteti nuk humbet në Céleste.