Edhe këtë vit, analiza në bazë të fitimit të vitit të shkuar, për ata që njihen si sipërmarrësit dhe biznesmenët më të rëndësishëm në vend, ka nxjerr konkluzionet dhe renditjen e 10 individëve më të pasur në Shqipëri. Është instituti Evropian “Pashko” ai që ka publikuar sot listën e njerëzve më të pasur në Shqipëri. Sipas këtij Instituti, edhe për këtë vit, njeriu më i pasur në vend mbetet biznesmeni, Samir Mane. Ervis Iljazaj, nga Instituti “Pashko” listoi emrat në studion e Ekopolitikë:

Renditja sipas Fitimit të Vitit 2017:

Nr. Aksioneri

Samir Mane

Shefqet Kastrati

Grigor Joti

Rrok Gjoka

Agron Shapllo

Renis Tërshana

Agim Zeqo

Tom Doshi

Serafin Orgocka

Lefter Kallo

Renditja sipas Kapitalit Neto të Vitit 2017

Nr. Aksioneri

Samir Mane

Shefqet Kastrati

Vasil Naci

Behar Çukaj

Tom Doshi

Besnik Sulaj

Renis Tërshana

Edmond Leka

Idajet Ismailaj

Aleksandër Pilo

Burimi: Lapsi.al