Çdo grua ka një pikë në jetën e saj që duhet ta jetojë edhe pse nuk është fort e dëshiruar! Perimenopauza është faza kur trupi juaj përgatitet shumë ngadalë për menopauzën. Ka shumë simptoma që mund të ndodhin, dhe jo të gjitha gratë i tregojnë ato. Për më tepër, kohëzgjatja mund të ndryshojë shumë nga personi në person.

Një fazë e jetës që gjithashtu mund të jetë e vështirë për t'u jetuar, sepse hormonet i nënshtrohen një ndryshimi të madh, si dhe gjithë organizmit. Perceptimi i qenies (pothuajse) i afërt me moshën e vjetër nuk ndihmon shumë, përveç kësaj, disa gra shpesh vuajnë nga ndryshimet e humorit që janë mjaft shqetësuese. Shkurtimisht, gjatë perimenopauzës nuk është e lehtë të kontrollosh emocionet, siç ndodh, për shembull, tek një grua shtatzënë. Le të gjejmë më shumë rreth kësaj periudhe jete mjaft delikate për një grua!

Një grua hyn në fazën e perimenopauzës, teorikisht, në mes moshës 40 dhe 55 vjeç. Kjo mund të ndryshojë në masë të madhe me moshën në të cilën ndodh. Në fakt, disa gra e përjetojnë këtë periudhë mbi 50 vjeç, dhe për një kohë të shkurtër para se të arrijnë menopauzën. Të tjera, fillojnë në pragun prej 40 vjetësh derisa të përjetoni një periudhë menopauze që zgjat shumë vite. Njohja e fazës që i paraprin menopauzës nuk është e vështirë. Zakonisht, ajo manifestohet në formën e ndryshimeve të disponimit, një cikli të parregullt dhe mërzitje që është vështirë të kontrollohet. Simptoma të tjera mund të jenë zvogëlimi i dëshirës, ​​thatësia vaginale dhe, në raste më të rënda, edhe depresioni i papritur. Përveç kësaj, metabolizmi i nënshtrohet një ndryshimi dhe si rezultat mund të fitojmë peshë.

Për të shmangur rrënimin e shëndetit, zakonisht është vetë mjeku që rekomandon terapinë e hormoneve për të kontrolsluar gjithçka përpara menopauzës.