Gëzim, lumturi dhe entuziazëm. Kjo është ajo që duhet të ndjejnë të gjithë prindërit e rinj. Po në realitet ata ndihen ndonjëherë të trishtuar, në ankth, në depresion dhe të lodhur. Këto janë ndjenja që mund ta bëjnë prindërimin të vështirë dhe herë pas here, ju mund të dyshoni nëse jeni prind i mirë apo jo.

Dëshira për të qenë perfekt

Hulumtuesit nga një universitet në Belgjikë arritën në një përfundim interesant: prindërit janë në një presion të madh për të qenë më të mirët dhe më të suksesshmit në atë që bëjnë. Por e vërteta është se ndonjëherë standardet që kemi vendosur për veten tonë janë joreale dhe i çojnë prindërit në probleme, madje edhe në probleme me shëndetin mendor. Mund të ndihmoni në uljen e standardeve dhe t’i dëgjoni më shumë fëmijët tuaj. Ju nuk duhet të jeni prind i përsosur, vetëm duhet të jeni aty gjithmonë për fëmijën tuaj.

Realiteti tjetër që shohim në rrjetet sociale

Mediat sociale mund të jenë një stres i madh për prindërit e rinj. Ndoshta kjo është arsyeja pse Instagrami është faqja kryesore e internetit që shkakton depresion, ankth dhe pagjumësi. Mirëpo, nuk duhet të harroni se jo çdo gjë që shihni në Instagram është e vërtetë. Ju duhet të kujdeseni për fëmijët tuaj dhe mos u shqetësoni se si kujdesen të tjerët.

Ndihesh sikur nuk ke pushuar prej kohësh

Muajt e parë të lindjes së fëmijës janë monotonë dhe rraskapitës. Është sikur përpiqesh të bësh një maratonë kur nuk je në gjendje të mirë. Mirëpo, edhe pse nuk jeni mirë fizikisht, nuk mund ta merrni pushim.
Sipas një studimi, nënat e reja nuk fillojnë ta shijojnë foshnjën e tyre derisa të kthehen 6 muaj, sepse përpiqen të pranojnë ndryshimin e jetës për t'u bërë prind. Nëse ndiheni sikur jeni gati të hiqni dorë, mos hezitoni t'i kërkoni familjes ose miqve t'ju ndihmojnë me foshnjën ose punët.