Truket dhe sekretet e vjedhura nga gjyshet se si të heqim qafe erën e hudhrave nga duart janë gjithmonë të vlefshme. Hudhra, së bashku me qepët, është shpirti i kuzhinës mesdhetare. Si të gatuajmë një pjatë të mirë peshku ose një gjellë me perime të shijshme pa hudhër? E pamundur.

Megjithëse është shumë e lehtë për t'u pastruar, nuk mund të thuhet se është po aq e këndshme që të largohet era. Për fat të keq, hudhra ka një aromë të fortë që është e vështirë për t'u hequr nga duart dhe nëse përdorimi i saj në kuzhinë mund të jetë stimulues për përgatitjen e shumë recetave. Problemi i vërtetë është ky: të jeni në gjendje të hiqni përgjithmonë aromën e neveritshme nga duart tuaja. Le të shohim, pra, se si të eliminojmë erën e hudhrave nga duart me metoda natyrale dhe kosto të ulët të përfituara nga gjyshet tona!

Si të shpëtojmë nga kjo erë?

Ka metoda të ndryshme që shkojnë dekada mbrapa, ose të themi qindra vjet më parë. Si truku i parë dhe më i njohuri është ky:  përpiquni të zhysni duart në sodë buke. Fërkoni gishtat së bashku në mënyrë që substanca e lëshuar nga hudhra të dalë. Kjo vetëm do të neutralizojë erën. Nëse ajo është më intensive, do të nevojiten më shumë metoda.

Një tjetër metodë efikase është që të fshini duart me gjysmë fete limoni. Një limon i vjetër gjithashtu është ide e mirë, gjëja më e rëndësishme është të ketë lëng. Për ta bërë atë me të vërtetë efektiv, së pari përziejeni limonin me uthullën e bardhë. Me siguri do të shërbejë për të neutralizuar erën e tmerrshme të hudhrës, por pastaj ajo e uthullës do të mbetet pak. Në këtë rast, pastroni duart duke i fërkuar për disa sekonda me limon, në mënyrë që të ktheni erën e këndshme. Shpëlajini në fund ato me ujë të rrjedhshëm dhe kaloni një sapun normal dore dhe voila'.