Si mund zmadhoni këpucët e reja dhe të ngushta me metodat e vjetra të akullit dhe gazetave për të pasur këpucë të buta dhe të rehatshme? Në rast urgjence apo blerje e fundit, mund të ndikojë ngërtësia e lëkurës, materiali, etj. Ndërkohë, për të shmangur vuajtjet, ju mund të përdorni metodat e gjyshes për të zgjeruar në gjatësi këpucët. Këtu janë disa truke të vogla dhe ju do të ndjeni diferencën brenda një orë.

Si të zgjeroni këpucët që ju zgjerojnë

Për të zgjatur një palë këpucë të shtrënguara përpara, të tilla si një palë dekolte përpiquni të përdorni mashtrimin me akull. Vendosini këpucët në frigorifer për 24 orë dhe përpiquni t'i vishni ato. Ju do të vini re menjëherë se si lëkura është zgjeruar dhe përshtatshmëria do të jetë më e rehatshme!

Metoda të tjera për këpucë më të buta

Nëse keni një palë këpucë lëkure apo kamoshi që janë shumë të ngushta, jo vetëm në majë, por gjatë gjithë gjatësisë së tyre, provoni duke përdorur metodën me tharësen e flokëve! Vendosni një sfungjer në to. Nxehni sipërfaqen e jashtme për rreth një minutë dhe vishini këpucët menjëherë. Ato do të jenë më të buta dhe do të përshtaten me formën e këmbës. Përsëriteni nëse është e nevojshme dy ose tre herë. Metoda nuk rekomandohet për këpucë kamoshi, sepse është delikate.