Ato gjithashtu mund të jenë plotësisht normale, por disa raste duhet të analizohen dhe të mos lihen pas dore! Menstruacionet vijnë përafërsisht çdo 28 ditë dhe kanë një kohëzgjatje maksimale prej gati pesë ditësh. Megjithatë, cikli menstrual ndryshon sipas personit dhe faktorëve të ndryshëm. Ka nga ato që në të vërtetë, kalojnë më pak cikël dhe ato që vuajnë nga dhimbja për disa ditë; ka nga ato që kanë pak humbje dhe ato që kanë për të luftuar kundër cikleve të bollshme dhe nganjëherë edhe kafe. Cikli në ngjyrë kafe, në fakt, mund të jetë mjaft normal, por mund të jetë gjithashtu një zile alarmi. Le të gjejmë më shumë detaje rreth kësaj!

Cikli në ngjyrë kafe të errët përfaqëson pjesët e fundit të endometriumit të oksiduar që ka mbetur në vaginë dhe në mitër. Që nga momenti kur janë dëbuar përmes ciklit menstrual, ato paraqiten në këtë ngjyrë të errët. Rastet janë për t'u analizuar kur flasim për humbjen ose ngjyrë kafe para periodave tuaja, kështu që ndoshta gjatë ovulacionit, ose jashtë tij periudha në të cilën menstruacionet duhet të vijnë. Një nga shkaqet mund të jetë thjesht fillimi i një perimenopauze ose marrja e pilulës me estrogjen dhe progestogjen.

Kjo e fundit, veçanërisht në periudhën e parë, mund të shkaktojë humbje të vazhdueshme jashtë ciklit të rregullt. Humbjet kafe, megjithatë, mund të jetë një shenjë paralajmëruese e një sëmundjeje të caktuar: për këtë arsye, ne duhet të analizojmë situatën mirë dhe të bëjë një vizitë tek gjinekologu. Humbjet mund të jetë për shkak të një fibrome, mosfunksionimit të tiroides, baktereve në vaginë, cisteve në mitër, lythat gjenitale, inflamacion të legenit ose klamidia. Çdo lloj patologjie ka nevojë për një terapi të duhur që vetëm gjinekologu do të jetë në gjendje të këshillojë.