Eksperiencat tona të shkuara, dëshirat e fshehura janë përgjegjëse për iluzionet tona optike. Truri ynë është përgjigjës në kërkim të modeleve, prandaj shpesherë nuk i besoni syve. Ndonjëherë shohim atë që duam, ndonjëherë shohim më tepër sesa realiteti. Më poshtë mund të shikoni 5 iluzione optike që do t’ju vënë trurin në punë:

1-Çfarë shikoni në foto?

2-Sa fytyra mund të shikoni?

3-Cila vijë është më e gjatë?

4-Cili rreth është më i madh?

5-Sa rrathë jeshil shikoni?

                                                                             Përgjigjet

1-Mund të shikoni një grua dhe një fytyrë.

2-Janë 4 fytyra.

3-Të treja vijat janë në të njëjtën gjatësi.

4-Të dy rrathët janë në të njëjtën madhësi. 

5-Janë 5 rrathë jeshil.