Kina ka një popullsi prej 1.3 miliardësh dhe është një vend interesant. Ndikimi i këtij vendi është i përhapur kudo, sa ne shumë vende në botë festojnë Vitin e Ri Kinez. Megjithatë, ka disa zakone më pak të njohura gjërësisht dhe disa mund t’ju shokojnë. Bright Side ka mbledhur një sërë rregullash të çuditshme që mund të suprizoheni nëse vitioni Kinën:

Martesat e fantazmave janë reale

Për turistët, kjo mund të jetë një tronditje, por është e zakonshme që në zonat rurale të Kinës të kryen martesa mes të vdekurve dhe të gjallëve. Kjo mund të ndodhë për disa arsye-për të trashëguar mbiemrin në breza, por edhe për të marrë pasurinë e të ndjerit.

Këmbët e deformuara janë një shenjë bukurie

Kjo shenjë bukurie daton që nga fundi i shekullit të 13-të dhe është kryesisht në të gjithë Kinën. Praktika është: lidhja e këmbëve që çon në këmbë në thyera dhe të deformuara përgjithmonë.

Disa ashensorë shmangin numrin katër

Ata janë shumë superticiozë. Disa prej nesh mund të shmangin numrin 13, ndërsa kinezët kanë numër pafat 4-ën, pasi në gjuhën e tyre ngjan me fjalën “vdekje”, prandaj në shumë ashensorë në Kinë nuk ekziston numri 4 në ashensorë.

E bardha është ngjyra e zizë

Ky zakon është i çuditshëm duke marrë parasysh se përgjithësisht ngjyra e zezë, konsiderohet ngjyra e zizë. Mirëpo në Kinë, është e bardha.

Kinezët pijnë ujë të valë

Bota perëndimore mund të pijnë ujë të nxehtë me limon, mirëpo kinezët pijnë ujë të valë prej vitesh për të rikthyer shëndetin dhe për të zvogëluar sëmundjet. Prandaj, nëse vizizoni Kinën, mos u çudisni nëse ju ofrojnë ujë të nxehtë në një restorant.