Është e lehtë të shkarkosh dhimbjen e kokës si pasojë e pirjes së shumtë të kafesë ose nervave tuaja që ju duken si flutura normale. Por, trupi juaj mund t'ju thotë më shumë se sa kuptoni për mjedisin tuaj dhe njerëzit në të.

Trupat tanë nganjëherë mund të na tregojnë se çfarë përjeton nënndërgjegjia jonë, por që mendja jonë kognitive ende nuk e ka kuptuar, sipas terapistit të licencuar Thomas Shannon. Ka shumë njerëz që janë në marrëdhënie abuzive ose toksike dhe përfundojnë duke përjetuar simptoma fizike, pa shpjegime të dukshme mjekësore. Dhe pesë shenjat e mundshme në fizikun tuaj që ju dëshmojnë se jeni në një lidhje dashurie të gabuar janë këto!

1. Ndjenja e lodhjes

Një simptomë e zakonshme e një marrëdhënieje të keqe është pikërisht ajo që ju ndiheni të lodhur gjithë kohës. Dhe zakonisht ky është qëllimi i abuzuesit, sepse një viktimë e lodhur ka shumë më pak gjasa që të ketë energji për një luftë dhe kështu kontrollohet më lehtë. Gjallëria është një ndjenjë e harruar tashmë, e më së shumti kjo reflektohet edhe tek rrathët  e zinj të syve apo tek lëkura plot rrudha. "Mjedisi ynë vërtet mund të na helmojë", thotë terapisti  Shannon.

2. Çështjet autoimune

Ky helmim me kalimin e kohës mund të përfundojë në çështje të imunitetit  si inflamacioni, dhimbjet e trupit, dhe shenjat në lëkurë. Por, Thomas tha në rreth 95% të rasteve, kur klientët shkuan te mjekët për këto probleme ata u kthyen me një ligj të pastër shëndetësor. "Në një mjedis toksik të fshehur, unë gjithmonë lidhem me atë për të pastruar helmin në ujë, ju nuk e shihni atë derisa të sëmureni", tha Thomas. "Ne mund të racionalizojmë mendimet tona, mund të themi se është vetëm për shkak se po punojmë shumë, ose për shkak se keni shumë punë, por trupi nuk di t'i bëjë këto justifikime".

3. Çështjet e tretjes dhe ndryshimet hormonale

Njerëzit në marrëdhënie të këqija shpesh konstatojnë se kanë probleme me ushqime të caktuara. Thomas tha se kjo është për shkak të gjithë stresit dhe kortizolit që mbahen brenda trupit. Ankthi evolon ndryshe në njerëz të ndryshëm.  Por, ndikim këtu kanë hormonet që na ndihmojnë të ikim nga rreziku ose t'a përballojmë me kohën. Por në qoftë se këto hormone nuk kanë ku të shkojnë, në teori, kjo do të thotë që trupi juaj mund të fillojë të sulmojë veten. Marrëdhënia mund të mbarojë, dhe i mbijetuari është ende duke punuar në qëndrueshmërinë e tij për të kthyer ku duhet  shëndetin fizik.

4. Probleme me kujtesën

Kur mendja juaj është në gatishmëri të lartë, duke shikuar gjithmonë atë që thoni në rast se fillon një argument, nuk ka shumë hapësirë ​​për ndonjë gjë tjetër, duke përfshirë kujtesën. "Unë kam parë shumë klientë që kanë një kohë shumë të vështirë për të lexuar libra ose për të përpunuar informacione të reja. Kur ata janë në mes të marrëdhënieve abuzive, këto funksione janë vërtet të vështira", u shpreh ai.  Kjo sepse mendja po përpiqet të përpunojë se çfarë po ndodh, pse partneri i tyre është aq mizor dhe manipulues dhe po punon shumë për të gjetur zgjidhje. Problemi është, abuzuesi nuk është në kërkim të zgjidhjeve. Ju mendoni se të gjithë dëshirojnë harmoni, por abuzuesit psikologjikë nuk e bëjnë.

5.Shtrëngimi i muskujve

Shtrëngimi i muskujve është një tregues i madh që dikush na ka shqetësuar, por ende mund ta racionalizojmë atë si problem. "Unë do të inkurajoj që me të vërtetë të ndaleni dhe të mendoni përse trupi im reagon në këtë mënyrë rreth këtij personi? Ndoshta ka diçka që nënndërgjegja ime po vëren në lidhje me këtë person që nuk ka ardhur në mendjen time njohëse, por trupi im po e ndjen atë". Mos i neglizhoni këto simptoma!