Trupi jonë është më i sinqertë se fjalët tona. Çdo mashtrim mund të dallohet lehtë nëse i kushtoni vëmendje të mjaftueshme gjuhës së trupit. Ne ju rekomandojmë që të mos hidheni në përfundime direkt, pasi çdo person është i ndryshëm, mirëpo ajo çfarë ju këshillojmë është të analizoni sjelljen e personave me të cilët bashkëbisedoni. Gjëja më e rëndësishme që duhet të mbani mend gjatë vlerësimit të gjuhës së trupit të dikujt është se secili ka sjelljen e vet bazë. Dhe mos harroni për kontekstin e situatës. Bëni bashkë të gjithë faktorët dhe më pas arrini në përfundime!

Buzëqeshja

Shikoni këto dy buzëqeshje. Pas një vështrimi të shpejtë, do të jetë e lehtë për ju të dalloni se cila është buzëqeshje e rreme dhe cila është e vërtetë sepse grupe të ndryshme të muskujve janë për përgjegjës për këtë gjë:

Buzëqeshja e sinqertë- përdoren muskujt e risorit. Ato tërheqin buzët, krijojnë rrudha poshtë syve; lëkura nën ballë mund të zbresë vetëm pak.

Buzëqeshja e rreme- përdoren të ashtuquajturit muskujt e qeshur, lëvizin qoshet e buzëve larg njëra-tjetrës; pjesa e sipërme e fytyrës nuk lëviz.

Kur vini re se një person ka një buzëqeshje të sinqertë, edhe ju ndiheni mirë!

Shikoni gjestet emblematike

Ne të gjithë përdorim gjeste popullore herë pas here dhe pothuajse të gjithë e kuptojnë se çfarë do të thonë. Ato quhen gjeste emblematike. Pra, shikoni se si një person i përdor ato në komunikim: Gjestet duhet të korrespondojnë me temën për të cilën ai po flet. Gënjeshtrat mund të zbulohen me gabime emblematike - situatat kur gjestet nuk korrespondojnë me fjalët që një person thotë ose shprehjet e fytyrës. Në këtë rast, gjuha e trupit të tyre është ajo që duhet të besoni. Është shumë më e vështirë të gënjesh me gjuhën e trupit.

Shikoni duart e tyre

Duart e mbyllura tregojnë pothuajse gjithmonë ankth ose humor të keq. E njëjta gjë vlen edhe për një situatë ku një person mban një objekt të vogël me të dyja duart. Gjithashtu, kur një person mban duart së bashku, kjo do të thotë se do të jetë shumë e vështirë të arrihet një marrëveshje me ta.

Pëllëmba e dorës

Pëllëmba e dorës e vendosur tek parakrahët është një sinjal që një person po përpiqet të ndajë emocionet e tyre negative. Kjo është një përpjekje për të qetësuar dhe stabilizuar gjendjen e tyre.

Kushtojini vëmendje edhe gishtit të madh: Nëse vini re se një person po mban njërën dorë me tjetrën dhe gishti i madh është në kyç, atëherë keni të bëni me një person të sigurt që rrallë e humbet kontrollin.

Vlerësoni nivelin e stresit

Lëvizje të vogla, si rregullimi i flokëve ose gjëra të tjera të vogla tregojnë një person të shqetësuar dhe në ankth.

Meshkujt kur janë të stresuar prekin fytyrën e tyre.

Gratë prekin qafën, flokët dhe rregullojnë veshjen e tyre.