Në marrëdhëniet në çift, partnerët mund të rriten për shkak të pikëpamjeve ose vlerave kontradiktore, mungesës së besimit, ose thjesht duke kuptuar se nuk ndihen të gatshëm të angazhohen në një lidhje! Këtë e pohon psikologia e njohur  Marni Amsellem, PhD.

"Shumë njerëz ndiejnë presion për të qenë në një marrëdhënie, por nuk ka rregulla që thonë se është e nevojshme", tha Amsellem. Ajo tha se nëse një person gjen më shumë anë pozitive në të qenit i vetmuar dhe jo i lidhur, mund të jetë koha për t'u larguar, edhe nëse ndihet e frikshme. Mund të jetë e vështirë të dalësh nga një marrëdhënie qoftë edhe e shkurtër, por arsyet se pse një person mund të jetë më i lumtur vetëm se në një raport dashurie, por motivet janë të individualizuara. Por, janë disa flamuj të kuq që duhet t'i konsideroni si shenja nëse i konstatoni! Këtu janë pesë prej tyre!

Ti nuk dalon së kontrrolluari mesazhet dhe emailet e partnerit
Gënjeshtra dhe mashtrimi janë dy çështje të përbashkëta të besimit me të cilat çiftet përballen, por është mënyra se si njerëzit komunikojnë rreth këtyre shkeljeve të besimit që përcaktojnë kënaqësinë e marrëdhënieve të ardhshme. "Nëse jeni në gjendje të keni një bisedë rreth problemit dhe të ndiheni rehat pas kësaj, kjo do të krijojë besim, por nëse partneri juaj nuk është i hapur apo i sinqertë ose ju ndikon që të keni probleme, ky është një flamuri i kuq ", shpjegoi psikologia e njohur. Nëse të dy zgjedhni të injoroni problemin ose të kërkoni të kontrolloni në fshehtësi se çfarë po bën partneri juaj si një mekanizëm përballues, kjo mund të nënkuptojë se problemi nuk do të zgjidhet.
Ti investon gjithë energjinë tënde tek karriera
Preferencat e ndryshme të bilancit të punës dhe jetës janë një tjetër flamur i kuq që mund të sugjerojë se është koha që ju të ndaheni. Sipas Amsellem, nëse një partner është i lumtur kur punon deri vonë në mbrëmje ose edhe në fundjavë, ndërsa tjetri preferon më shumë kohë për veten, njëri prej partnerëve mund të largohet sepse ndihet i lënë pas dore. "Nëse mund të vendosni udhëzime dhe pritshmëri për atë që funksionon për ju të dy, mund ta përpunoni situatën, por nëse një ose të dy ju nuk pranoni të bëni kompromis, kjo do të thotë që do të jeni më të lumtur për një afat të gjatë nëse jeni vetëm sesa me një person që nuk ju dedikon kohën e duhur".
Ti do të jetosh në një qytet tjetër, ndërsa partneri yt do një vend tjetër
Ashtu si balancimi i punës dhe jetës, preferencat e ndryshme rreth asaj se ku mund të jetojmë mund të nxisin një person që të kuptojë realisht vendin se ku do të jetojë. Psikologia Amsellem tha se ky lloj diskutimi ndodh kur çifti po projekton të ardhmen së bashku, por befas kuptojnë se ata duan të jetoj në vende krejt të ndryshme. Njëri duhet ta bëjë sakrificën për hir të dashurisë apo stilit të punës së partnerit. Nëse secili këmbëngul tek preferencat e veta pa hequr dorë nga kënaqësitë, atëherë ky është flamur i kuq. Ndaj, zmbrapseni sepse ndjeni se jeni më mirë vetëm, se sa me një person që nuk lëshon pe dhe këmbëngul në kënaqësitë e veta.
Ti do të shkosh me pushime, ndërsa partneri preferon të rri në shtëpi e të kursejë para
Sa herë janë dy njerëz në një marrëdhënie, ju keni dy grupe vlerash për gjithçka. Paraja është një nga ato vlera dhe mund të ngrejë pyetje mbi përputhshmërinë dhe kënaqësinë e përgjithshme të marrëdhënieve. Herët në një marrëdhënie, partnerët zakonisht fillojnë të shohin se si pikëpamjet e tyre për paratë ndryshojnë dhe nëse nuk mund të bëjnë kompromis, kjo do të thotë se është koha për të ecur përpara. Kjo për faktin se si e përdorni dhe kurseni paranë në marrëdhënien tuaj mund të sugjeroni se sa keni investuar në atë lidhje dhe në ndërtimin e një jete së bashku. "Nëse partneri nuk dëshiron të shpenzojë në ndonjë udhëtim apo apartament, por ju po, kjo është një ndryshim i madh", tha Amsellem. Nëse një çift nuk mund të punojë përmes zakoneve dhe kompromiseve të shpenzimeve, atëherë ky është një ndryshim serioz dhe i rëndësishëm për të dy palët.
Ti je e pasigurt nëse ai është personi i duhur për ty
Nëse nuk jeni të sigurt nëse do të ishit më i lumtur ose në marrëdhënien tuaj të tanishme, Amsellem thotë se duke menduar në mënyrë racionale mund të të ndihmojë të vendosni rrugën më të mirë të veprimit. Me këtë realizim, mund të jetë më e lehtë të vendosësh nëse do të ishit më e lumtur, me të, apo vetëm. Ajo tha se në çdo marrëdhënie, emocionet luajnë një rol, kështu që dëgjimi i instinktit tuaj të parë mund të ndihmojë në krijimin e një liste pro dhe kundër të bazuar në argumente. Të vendosësh nëse të qenit vetëm do të të bënte më të lumtur është një vendim personal dhe unik për të gjithë.