Psikologët janë njerëzit e duhur ndoshta për t’ju ndihmuar në takimet e para të dashurisë. Për shkak të përvojës së tyre, ata menjëherë mund të zbulojnë se cilat veçori të personalitetit do të shkaktojnë shqetësime të vogla dhe cilat do të bëhen një problem i madh në të ardhmen, që mund të çojnë edhe në ndarje. Pra, ata janë me të vërtetë këshilltarë të mirë kur bëhet fjalë për takimet e para.

Ato na rekomandojnë 5 pyetje speciale që duhet të bëni në takimin e parë:

A jeni i martuar?

Disa njerëz mendojnë se është një pyetje e sikletshme dhe druhen për ta bërë. Megjithatë, është një pyetje shumë e rëndësishme e cila ka nevojë për një përgjigje të qartë. Psikologët thonë se është më mirë që në fillim të një raporti, të jetë i qartë statusi i personit me të cilin keni dalë në takim. Sigurohuni që personi është i gatshëm të fillojë një lidhje serioze me ju.

E rregulloni krevatin në mëngjes?

Danielle Kepler, një psikolog i familjes, beson se kjo pyetje e thjeshtë zbulon përparësitë e një personi: ajo që është më e rëndësishme - pastërtia dhe rregulli ose koha: a preferojnë një jetë me ritme të ngadalta ose duan të jetojnë shpejt? Kjo pyetje gjithashtu ju bën të mësoni nëse personi me të cilin keni dalë në takim, zgjohet herët apo vonë.

Cili tipar ju irriton më shumë?

Në takimet e para, njerëzit përpiqen të tregojnë veten e tyre si ëngjëj. Por mund të ketë tipare personale nën sipërfaqe, të cilat mund të çojnë në konflikte të pafalshme. Psikologu Ryan Howes shpjegon, "Nëse partneri tuaj i pëlqen rregulli dhe ju jeni të çrregullt, atëherë ju të dy keni një problem të madh". Është më mirë t'i kuptojmë disa gjëra paraprakisht.

Sa shpesh komunikoni me prindërit dhe të afërmit tuaj?

Komunikimi me prindërit dhe varësia e një personi ndaj mendimit të tyre mund të luajë një rol vendimtar në marrëdhënien e një çifti. Psikologia Carla Donnelly konfirmon se ka njerëz të martuar, të cilët ende i japin përparësi nevojave të prindërve dhe të afërmve të tyre mbi interesat e bashkëshortit të tyre. Nga ana tjetër, marrëdhëniet e këqija me prindërit mund të jenë një shenjë e një gjendjeje të paqëndrueshme mendore. Këta njerëz mund të jenë të paaftë për të qenë në një marrëdhënie për një kohë të gjatë dhe nuk mund të dinë se si të bëjnë kompromise.

Më trego takimin tënd më të keq

Vlen për ta bërë këtë pyetje nëse mendoni se takimi juaj është i suksesshëm. Psikologu Spencer Scott shpjegon se mund të jetë një provë besimi: nëse ai ju tregon, kjo do të thotë se ai është i gatshëm të hapë zemrën me ju.