Një formulë e artë e lumturisë mund të jetë më e lehtë për t'u gjetur se sa mendoni. Shkenca thotë se këto janë rrugët për ta arritur atë. A e dini se lumturia varet ekskluzivisht nga ju?  Në të vërtetë, për 60% të njerëzve është një çështje e gjeneve, për 40% të mbetur është në duart tona sekreti i lumturisë, se si ne lidhemi dhe vendosim të jetojmë jetën tonë. Pra, formula magjike e lumturisë mund të jetë më e lehtë për t'u gjetur se sa mund të imagjinohet.

1- Pozitiviteti: të jesh i lumtur, në të vërtetë, duhet të dëshirosh të jesh i lumtur. Qëndrimi me të cilin e vendosim veten drejt jetës është themelor. Nëse e bëni pozitivisht, do të merrni përgjigje pozitive.

2- Ajri i pastër: për të jetuar një jetë të lumtur ju duhet të kaloni të paktën njëzet minuta në ditë në ajër të hapur!

3 - Përparësitë: përqendrohuni në këto dhe lërini pikat e dobëta. Duke u përqëndruar në cilësinë e tyre dhe duke i shfrytëzuar ato ju rrisni vetëbesimin dhe lumturinë.

4- Aktiviteti fizik: personi i lumtur është një person i shëndetshëm. Dhe për të pasur shëndet të mirë ju duhet të bëni stërvitje të vazhdueshme. Ushtrimet dhe aktiviteti fizik ndihmon trurin që të lirojë endorfinën, përgjegjësin kryesor për humorin e mirë.

5- Ushqimi: të ngrënit së bashku është sekreti i lumturisë. Kjo mbështetet nga një hulumtim i Universitetit prestigjioz të Oksfordit. Hulumtuesit kanë shqyrtuar lidhjen mes të ngrënit së bashku dhe lumturisë së një individi, duke zbuluar se sa më shpesh njerëzit hanë me të tjerët, aq më shumë ka gjasa që ata të ndjehen të lumtur dhe të kënaqur me jetën e tyre.

6 - Të marrë pjesë në njerëz pozitiv: humori i mirë është ngjitës, prandaj të jesh i lumtur të duhet të kalosh më shumë kohë me njerëz të lumtur.

7- Vullnetarizmi: nëse doni të jeni të lumtur, kujdesuni për ata që kanë më pak, ata që vuajnë. Hulumtimet angleze kanë treguar se vullnetarët janë më të lumtur.

8-Gjetja e një qëllimi në jetë: dhënia e një kuptimi për ekzistencën e një personi është një hap tjetër themelor. 95% e njerëzve që kanë një qëllim në jetë, sipas një hulumtimi japonez, jetojnë më mirë.