Kemi dëgjuar shpesh nëpër biseda të ndryshme, rrëfime interesante dhe të sinqerta mbi seksin apo intimitetin të grave në moshë.  Sipas ekspertëve, duke i kushtuar vëmendje tregimeve të tyre do të gjeni disa të vërteta të mëdha që mund të jenë çelësi për të pasur seks më të mirë dhe për të krijuar më shumë intimitet në marrëdhënien tuaj.

Nëse seksi nuk është interesant, të dy partnerët duhet të vihen në punë për ta ndryshuar situatën. "Nuk është vetëm puna e partnerit tuaj për t'i mbajtur gjërat të freskëta, është edhe përgjegjësia juaj". Kur gjërat bëhen të mërzitshme brenda dhomës së gjumit, është e lehtë që të vendosni fajin tek partneri juaj. Por mbajtja e shkëndijës gjallë kërkon përpjekje nga të dy. Nëse në mënyrë aktive do të gjeni mënyra për t'i mbajtur gjërat të freskëta, mund të keni një jetë seksuale të vërtetë dhe një marrëdhënie ideale në përgjithësi.

Këtu janë disa tregime të grave të moshuara rreth seksit dhe intimitetit që ekspertët thonë se ju duhet t'i kushtoni vëmendje që sot.

Rruga për tek zemra e dikujt fillon nga stomaku
"Që nga fillimi i njerëzimit, ushqimi ka evoluar nga një domosdoshmëri në një dëshirë të zhveshur për një eksperiencë sensuale dhe të pëlqyeshme", thotë Dominique Karetsos, eksperte e seksit. "Pra, çdo mundësi për të ndarë një vakt romantik me dikë është një pararendës i madh për intimitetin e dhomës së gjumit". Sipas saj, një vakt romantik është i përsosur për ndërtimin e intimitetit, sepse ju lejon të tregoni dashuri, pavarësisht se cila është gjuha juaj e dashurisë. Për shembull, do të kaloni kohë bashkë cilësisht, mund t'i ndani fjalët e afirmimit me një gotë verë, madje gatimi i një vakti mund të jetë një trajtim i vërtetë dhe ju duhet ta vlerësoni atë.
Mos puth dhe pastaj trego
"Përralla e kësaj gruaje është padyshim një që duhet mbajtur në mend kur bëhet fjalë për respektimin e partnerit tuaj", thotë Karetsos. "Të jesh seksual pozitiv nuk do të thotë që duhet të shprehësh jetën tënde seksuale, dhe për disa njerëz, intimiteti seksual gëzon të njëjtën gjë kur qëndron midis partnerëve". Për të ndërtuar intimitetin, duhet të kesh besim. Nëse nuk mund të besoni që partneri juaj do ta mbajë jetën tuaj private vetëm tek ju, do të jetë e vështirë të keni një marrëdhënie vërtet intime.
Asnjëherë mos fli i/e uritur
Konflikti me partnerin tuaj është i pashmangshëm për këtë aspekt. Por nëse doni ta mbani lidhjen tuaj të fortë, është e rëndësishme të përpunoni çështjet tuaja para se të ktheheni natën. Gratë e moshuara kanë një aspekt që e kanë shumë të rëndësishëm në pjesën e ushqimit, ndaj mos prisni mëngjesin tjetër për t'a zgjidhur këtë situatë.
Seksi krijon intimitet
Intimiteti është afërsia që ndjeni me një person tjetër. "Kur kemi marrëdhënie seksuale, trupi ynë liron hormone të ndryshme, duke përfshirë oksitocinën, që na shkakton lidhjen me dikë", thotë trajneri i marrëdhënieve Kristal Irom. "Kështu që ne mund të shkojmë nga ndjenja në mënyrë të drejtë neutrale për dikë që të bashkëngjitet shumë shpejt nëse kemi marrëdhënie seksuale". Ndërsa seksi nuk është mënyra e vetme për të krijuar intimitet, ai mund të ndihmojë në rritjen e intimitetit në marrëdhënien tuaj.
Parashikimi ndodh jashtë dhomës së gjumit
Këto mund të jenë disa gjëra të vogla, në dukje të parë kur një histori nuk, por mos harroni se të bësh gjëra të vogla me dashuri të madhe është një nga fitoret më të mëdha në një raport në çift. Sepse këto gjëra nuk janë domosdoshmërisht të lidhura me seksin, sepse këto mund të rrisin nivelin e ndjenjave dhe intimitetit përpara se t'i çoni gjërat në një stad tjetër.
Kontakti me sy është lidhja më e rëndësishme
Mos ki frikë të shpenzosh disa momente të çmuara me partnerin tënd, duke mos ia ndarë sytë njëri-tjetrit, përpara se të shkoni në shtrat dhe të keni intimitet. Kontakti me sy mund të ndihmojë që ta çojë marrëdhënien në një nivel tjetër.