Është një mënyrë e shkëlqyer për të liruar tensionin, për të djegur kalori dhe për të forcuar sistemin imunitar. Dhe jo vetëm! Hulumtimi më i fundit mbi këtë temë ka theksuar se si seksi është një ilaç i fuqishëm kundër dhimbjes, i aftë jo vetëm për forcimin e mbrojtjes imunitare të trupit, por gjithashtu për të na bërë të ndiheni më pak të stresuar dhe të djegim më shumë kalori.

Lexoni për të zbuluar të gjitha arsyet pse duhet të bëni më shpesh seks!

1. Fuqizon sistemin imunitar

Nëse bëni seks dy deri tre herë në javë, niveli juaj i antitrupave do të jetë 30% më i lartë se ata që bëjnë seks vetëm disa herë në muaj. Por, nuk është vetëm një mënyrë e shkëlqyer për të mbajtur larg gripin. Një studim i botuar në revistën Amerikane të Kardiologjisë sqaron se seksi i shpeshtë redukton rrezikun e zhvillimit të sëmundjeve që përfshijnë sistemin kardiovaskular.

2. Seksi shkakton gjumë

Pas orgazmës, trupi lëshon hormonin përgjegjës për ndjenjat e relaksimit dhe të përgjumjes: nuk është vetëm një përparësi e burrave për t'u shembur në krevat menjëherë pasi kanë bërë seks!

3. Digjni kalori

A e dini se 30 minuta seksi mund të djegin deri në 200 kalori? Kjo nuk ndodh çdo herë që praktikoni seksin, sepse varet se sa i pasionuar dhe plot tension është veprimi ose sa monotone dhe mekanike është. Por, a preferoni një sesion pilates ose 30 minuta në një punë rutinë, në vend të një pasioni nën çarçafë?

4. Ndihmon në zbutjen e dhimbjes

Endorfina e prodhuar nga truri tekse bëni dashuri gjithashtu ndikon pozitivisht në perceptimin e dhimbjes, duke e bërë seksin një ilaç të vërtetë natyral. Kjo është arsyeja pse edhe nëse keni dhimbje koke, seksi nuk duhet të shmanget. Një studim gjerman në të cilin 60% e pjesëmarrësve vuajnë nga migrena treguan se ata që kishin pasur marrëdhënie seksuale gjatë sulmit kanë raportuar një reduktim të pjesshëm të dhimbjes.

5. Stimulon kujtesën

Seksi shpesh redukton mundësinë e humbjes së kujtesës. Ajo që është e sigurt është se seksi është në gjendje të zvogëlojë nivelin e stresit me 30%.

6. Ju bën më të lumtur

Të kesh një jetë aktive seksuale na bën më të lumtur. Bërja e dashurisë me partnerin tuaj stimulon prodhimin e endorfinave në tru, ato substanca që na bëjnë më të qetë dhe në një gjendje shpirtërore të mirë.

7. Ul shkallën e vdekshmërisë

Studimet australiane kanë treguar se burrat dhe gratë 50-vjeçare që kanë marrëdhënie seksuale të paktën dy herë në javë i nënshtrohen një shkalle më të ulët të vdekshmërisë se të tjerat. A nuk mendoni se kjo është e gjitha arsye të mira për të nxituar për të bërë dashuri me partnerin tuaj?