Mbretëresha Elizabeta II shkroi praktikisht rregullat mbretërore të modës. Dhe për këtë qëllim, ndodh rrallë herë që ajo të devijojë nga kodi i veshjes. Dhe, me një vëmendje kaq të madhe që i kushtohet secilës veshje mbretërore dhe mesazheve që i dërgon, nuk është çudi që ajo përdor veshjet e saj për të përcjellë disa mesazhe të fshehura herë pas here.

1. Veshja e dasmës së Mbretëreshë Elizabeth II: 20 nëntor 1947.

Sipas “Royal Collection Trust”, veshja e dasmës së Mbretëreshë Elizabeth II u krijua nga mëndafsh fildishi dhe kishte kristale dhe 10,000 perla. Bishti u frymëzua nga piktura e famshme e ‘Rilindjes së Primavera’ nga Botticelli, duke simbolizuar rilindjen dhe rritjen pas luftës, ”e cila foli për krizën ekonomike në Britani në atë kohë. Në fakt, gjendja e punëve ndikoi në atë se si princesha e atëhershme paguante veshjen e saj. "Në 1947, Britania ishte ende subjekt i racionimit, kështu që Princesha Elizabeth mblodhi kuponë veshjesh për të paguar veshjen."

2. Vizitë në “Studiot e Fox Film Century 20th”: 27 shkurt 1983.

Ndërsa vizitoi “Studiot e Fox Century 20th” në Los Angeles, në Kaliforni në 1983, mbretëresha me respekt zgjodhi të veshë një fustan të bardhë, i cili zbukurohej me lulëkuqe, të cilat janë lule shtetërore të Kalifornisë, kështu që vështirë të jetë një rastësi që ajo zgjodhi këtë pamje të veçantë për rastin.

3. Vizita shtetërore në Irlandë: 18 maj 2011.

Ndërsa nuk ishte menjëherë e qartë, fustani që Mbretëresha Elizabeth II zgjodhi të vishte për “Darkën e Shtetit” gjatë udhëtimit të saj në 2011 në Irlandë ishte i bardhë, me gati 2.100 tërfilë të qëndisur në të gjithë trupin. Duke qenë se tërfili është simbol i Irlandës, mbretëresha gjëti mënyrën për ta përshëndetur vendin që e priste me elegancë.

4. Hapja e Parlamentit Britanik: 21 Qershor 2017.

Pas referendumit të diskutueshëm të Brexit, Mbretëresha Elizabeth II hapi Parlamentin në Mbretërinë e Bashkuar me një pallto blu dhe një fustan me lule të verdha dhe blu me një kapelë po ashtu me lule të verdha që kombinohej me fustanin. Shumë dyshojnë se zgjedhja e saj për të veshur ngjyrat e flamurit të BE-së, sugjeroi që ajo të mos pranonte vendimin përfundimtar.

5. Dasma e Princit Harry dhe Meghan Markle: 18 maj 2018.

Mbretëresha zgjodhi një fustan jeshil dhe vjollcë për martesën e Princit Harry dhe Meghan Markle. Për veshjen, konsulentja e ngjyrave June McLeod i tha Good Housekeeping se "jeshilja është një ngjyrë shumë domethënëse që nënkupton respekt dhe qëllimin për të ardhmen."

Sa për vjollcën, ajo tha "Është një ngjyrë krenare. Ajo gjithashtu simbolizon pastërtinë dhe tregon një pasion për kreativitetin. " Si e tillë, mund të spekulohet se pamja ishte aprovimi i saj i heshtur i dasmës.

6. Banketi i “Shtetit Trump”: 3 qershor 2020.

“House of Garrard” krijoi një diademë me një rubin dhe diamant për mbretëreshën, e punuar me 96 rubinë. Ajo iu dha mbretëreshës nga njerëzit e “Burma-s” si dhuratë martese.

Shtëpia e argjendarisë tha se ajo është "synuar si një simbol i mbrojtjes nga sëmundja dhe e keqja" dhe ajo zgjodhi ta vishte kur u takua me Presidentin Trump në qershor të 2019.

7. Adresimi i COVID-19 ndaj Kombit: 5 Prill 2020.

Kur Mbretëresha Elizabeth iu drejtua kombit, zgjodhi një fustan në ngyrë jeshile smeraldi dhe një karficë diamanti në ngjyrë bruz. Toni i gjelbër ka të ngjarë të zgjidhet për të simbolizuar rritjen dhe rinovimin, por karfica ishte një trashëgimi familjare: një dhuratë nga Mbretëresha Mary pas vdekjes së saj në 1953. Historikisht, kjo karficë mendohet se nënkupton mbrojtje dhe forcim të fuqive të udhëheqjes.