Për të kuptuar se si ndihet një person për ju, nuk është e nevojshme të jeni të drejtpërdrejtë dhe t'i pyesni menjëherë. Është e mjaftueshme për t'i kushtuar vëmendje më të madhe gjuhës së trupit të këtij personi. Gjestet mund të zbulojnë shumë rreth tyre.

1. Nëse një person përpiqet të heqë të gjitha objektet që ndodhen fizikisht midis jush, ata ju pëlqejnë.

Kur komunikojmë me një person që na pëlqen, përpiqemi të heqim të gjitha pengesat fizike midis nesh. Dhe funksionon anasjelltas. Në këtë rast, pengesat mund të nënkuptojnë objekte të ndryshme si pjata, çanta dhe jastëk.

Për shembull, nëse një person vendos gotën e tij midis jush, me siguri nuk ka romancë ose miqësi në marrëdhënien tuaj. Ose, nëse një grua mban çantën para saj kur flet me një burrë, ajo ka shumë të ngjarë që nuk do të bëhet më e afërt me të.

2. Hapësira personale është e shenjtë për çdo person. Dhe njerëzit që na afrohen, duan të pëlqehen nga ne.

Në mënyrë të pavetëdijshme, njerëzit duan të jenë fizikisht më afër njerëzve që u pëlqen dhe të mbajnë distancë nga ata që nuk i pëlqejnë. Ky model sjelljeje është i lidhur me nxitjen për të mbrojtur territorin tonë personal nga "grabitqarët".

Shenjat si përthyerjen e kokës drejt personit ose lëvizjen e trupit për t'u ballafaquar me ato tregojnë se ky person nuk është indiferent ndaj personit me të cilin po bisedon.

3. Kur jeni duke biseduar me dikë, shikoni këmbët e këtij personi. Drejtimi në të cilin i mbajnë mund të zbulojë shumë.

Një nga shenjat e sigurta, kur bëhet fjalë për gjuhën e trupit, është drejtimi i këmbëve. Nëse një person është duke folur me dikë tjetër, por këmbët e tyre drejtohen nga ju, ata pa vetëdije duan t’ju tërheqin vëmendjen.

4. Vetullat e ngritura nuk tregojnë vetëm befasi.

Kur përshëndetni një person që ju pëlqen, ata në mënyrë të pavullnetshme ngrenë vetullat. Sa më shumë që ju pëlqejnë, aq më të dukshme do të jenë vetullat e ngritura.

5. Nëse dikush ulet ose e mban shpinën në mënyrë të ekzagjeruar drejt, ky person mund të përpiqet të tërheqë vëmendjen tuaj.

Kur burrat janë duke folur me një grua që pëlqejnë, kanë tendencë të mbajnë në mënyrë të vetëdijshme shpinën drejt. Kështu ai tregon të gjitha tiparet e forta dhe bëhet pak më i gjatë. Por në pamje të parë, mund të duket sikur po përpiqen të distancohen nga ju.

6. Kur dikush ju bën komplimente indirekte, kushtojini vëmendje këtij personi.

Shumë njerëz nuk u bëjnë komplimente njerëzve që u pëlqejnë për një arsye të thjeshtë: Ata mendojnë se ju jeni aq perfektë sa nuk ka nevojë t’ju kujtojnë për këtë.

Por kur ata ju bëjnë një kompliment, duket sikur e bëjnë në mënyrë të  detyruar dhe madje edhe të çiltër për të njëjtën arsye.

7. Kur jeni duke ecur me dikë, kushtojini vëmendje pozicionit të këtij personi përreth jush.

Nëse një person ecën para jush, nga pikëpamja psikologjike, kjo do të thotë se kujdesen për veten e tyre dhe nuk janë shumë të interesuar për ju. Nëse një person ecën pas jush, mund t'ju pëlqejë. Por nëse ata ecin pranë jush dhe mbajnë të njëjtin ritëm, kjo është një shenjë e sigurt se ata ju pëlqejnë.

8. Kushtojini vëmendje se sa shpesh një person përpëlit sytë.

Kur një person nuk pëlqen personin që flet shumë, do t'i mbyllë sytë pa vetëdije. Qepallat veprojnë si një lloj pengese që ndihmon në bllokimin e këtij personi. Dhe nëse ata ju pëlqejnë, një person do të bëjë të kundërtën.

9. Burrat zakonisht përpiqen të duken të padurueshëm përpara gruas që u pëlqen. Por pozicioni i tyre i dorës mund të tregojë disa gjëra.

Burrat ka të ngjarë të tregojnë dobësitë e tyre përpara grave që u pëlqejnë. Një nga mënyrat për të demonstruar dobësitë është të mbajnë duart mbi ije, duke hapur stomakun. Ky pozicion mund të duket arrogant dhe madje edhe kërcënues, por zakonisht kjo do të thotë vetëm një gjë, dikush po përpiqet të tregojë se janë të hapur ndaj jush.