Ditë për ditë, pesha juaj mund të ndryshojë deri në 2-3 kg. Por kjo nuk do të thotë gjithmonë se është koha për të ndjekur një dietë. Siç rezulton, edhe faktorë si koha e ditës ose cikli juaj menstrual mund të ndikojnë në peshën tuaj.

1. Muskujt janë të lënduar nga stërvitja.

Nëse jeni aktivisht i përfshirë në sport, atëherë trupi juaj fillon të ruajë glukogjen. Glikogjeni gjendet në ujë dhe lidhet me të gjatë një procesi që lëshon energji që muskujt të funksionojnë. Uji shtesë në muskuj mund të shtojë peshën tuaj.

2. Është përsëri ajo periudhë e muajit (periodat).

Nëse gjatë periudhës tuaj fitoni 2-3 kg, mos u shqetësoni. Kjo është plotësisht normale. Kilogramët shtesë do të largohen pas disa ditësh gjakderdhje. Gjatë menstruacioneve, në trup ndodhin procese të ndryshme, si ndryshimet hormonale, fryrja dhe ulja e magnezit.

3. Keni ngrënë më shumë ushqim se zakonisht.

Pasi hani, duhet diku nga 6 deri në 8 orë që ushqimi të kalojë në stomakun tuaj dhe në zorrën e vogël. Pastaj, për 36 orë, ushqimi lëviz nëpër zorrë. Në përgjithësi, i gjithë procesi, nga koha kur gëlltisni ushqimin deri në kohën kur ai del në formën e feçes, zgjat rreth 2 deri në 5 ditë. Nëse keni ngrënë shumë ditë më parë, rezultatet e peshës suaj nuk do të jenë aq të besueshme.

4. Keni ngrënë më shumë kripë një ditë më parë.

Nëse kohët e fundit keni konsumuar shumë ushëqim të kripur, trupi mban ujë shtesë. Kjo është për shkak se veshkat, të cilat filtrojnë mbeturinat nga gjaku, mbajnë një raport të veçantë të elektroliteve, siç janë natriumi në kalium dhe natriumi me ujë.

5. E peshoni veten në periudha të ndryshme të ditës.

Zakonisht, peshojmë më pak në mëngjes sesa në mbrëmje. Mund të ndodhë, sepse gjatë gjithë natës, një sasi e madhe e atomeve të karbonit lënë trupin përmes frymëmarrjes. Secili prej atomeve të karbonit peshon pothuajse asgjë, por të gjitha bashkë arrijnë deri në 8-10 miliardë trilionë atome.