Ka disa njerëz që janë shumë më emocionalë se të tjerët. Këta njerëz i vënë të gjitha në dukje: të mirat, të këqijat dhe të parëndësishmet. Por e dini se personalitetet shumë emocionale mund t'i atribuohen shenjës së tyre të horoskopit? Më poshtë, astrologët tregojnë shenjat më emocionale të zodiakut, nga ata disi të ndjeshëm deri tek ata shumë të ndjeshëm.

6. Bricjapi

Kjo shenjë e tokës është punëtore dhe e drejtpërdrejtë, por shumë emocionale dhe ka një botë të brendshme aktive. "Bricjapët priren të mendojnë shumë për problemet që i shqetësojnë," thotë Tara Bennet, astrologe profesioniste dhe trajnere shpirtërore në MediumChat. "Fakti që së jashtmi duken të ftohtë, maskon cenueshmërinë e tyre emocionale”. Familja dhe miqtë më të besuar janë zakonisht të vetmit që shohin anën e tyre të ndjeshme, shpjegon Bennet. Sidoqoftë, edhe këta njerëz të afërt mund të duhet ta ngacmojnë një Bricjap vazhdimisht në mënyrë që të mësojnë ndjenjat e tyre të vërteta për një çështje.

5. Shigjetari

Shigjetari është impulsiv, energjik dhe inteligjent - dhe këto tipare ndonjëherë mund të çojnë në shpërthime pasionante. “Kjo shenjë është e paqëndrueshme në trajtimin e emocioneve”, thotë Maria Hayes, një astrologe profesioniste në Trusted Astrology. "Në një moment, ata mund të kalojnë nga të gëzuar në të irrituar." E gjithë kjo është veçanërisht e vërtetë kur ata përpiqen të arrijnë një nga qëllimet e tyre të shumta dhe nuk munden.

4. Dashi

Dashi është shenja e parë e zodiakut dhe dëshiron të jetë kudo i pari. “Shumë emocionale, pasionante dhe e shkujdesur, kjo shenjë e zodiakut mund të rrezikojë shumë vetëm për të arritur një dëshirë”, thotë Hayes. "Dashët janë jashtëzakonisht të paparashikueshëm, duke bërë çfarë duan dhe duke jetuar momentin". Kur impulsiviteti i tyre pengohet, të lindurit në këtë shenjë mund të bëhen lehtësisht gjaknxehtë dhe të shqetësuar. Për fat të mirë, Dashi gjithashtu mund ta përdorë emocionalitetin e tij për mirë. "Ata mund të kanalizojnë 100 për qind të energjive të tyre te gjërat për të cilat janë të pasionuar, kështu që shpesh këmbëngulja e tyre sjell sukses," thotë Hayes.

3. Akrepi

Nuk është çudi që shenjat më emocionale në listë janë tre shenjat e ujit. “Shenjat e ujit – Gaforrja, Akrepi dhe Peshqit – mendohet se janë më emocionalet, sepse ato lidhen ngushtë me ndjenjat e thella dhe intuitën”, thotë Sofia Celestino, astrologe profesioniste nga Destiny Awakens. “Të treja shenjat janë në kontakt me emocionet e tyre dhe ka shumë të ngjarë t'i shprehin ato lirshëm dhe hapur. Thënë kështu, ato i shprehin emocionet e tyre ndryshe. Akrepi, për shembull, njihet si pasionant dhe intensiv. “Ata mund të zemërohen shumë shpejt, por janë gjithashtu besnikë dhe mbrojtës ndaj atyre për të cilët kujdesen”, thotë Celestino. Kur ndjejnë emocione negative, ata kanë një tendencë të bëhen vetëshkatërrues dhe të sabotojnë marrëdhënie të rëndësishme.

2. Peshqit

Peshqit janë shumë të mirë për t'u lidhur me emocionet e veta dhe për të empatizuar me të tjerët, sa ndonjëherë konsiderohet e tepruar. "Ata janë empatikë në një masë të tillë që shpesh ngatërrojnë emocionet e tyre me ato të njerëzve përreth tyre," thotë Bennet. Për më tepër, Peshqit vazhdimisht mendojnë për ndjenjat e tyre. “Peshqit eksplorojnë vazhdimisht emocionet e tyre dhe falin e harrojnë shpejt, edhe nëse është e dëmshme për veten e tyre”, shton Bennet.

1. Gaforrja

Gaforrja është shenja kardinale e ujit, që do të thotë se lidhet me botën sipas ndjenjave, shpjegon Hayes. Gaforrja është gjithashtu e sunduar nga Hëna, e cila nënkupton vetveten e brendshme dhe ndjenjat e thella. “Si e tillë, logjika dhe arsyeja janë dytësore ndaj ndjenjave dhe intuitave të tyre”, thotë Hayes. Ndërsa disa mund ta shohin këtë si një dobësi, Hayes vëren se në fakt është pika më e fortë e Gaforres. "Njerëzit e shenjës së Gaforres janë në gjendje të lidhen vërtet me veten e tyre, gjë që i lejon ata të lidhen më mirë me të tjerët," thekson ajo.