Ministria e Barazisë e Spanjës ka nisur një fushatë verore për të inkurajuar gratë e shqetësuara se si duket trupi i tyre në plazh.

"Vera është gjithashtu e jona", shkruan slogani mbi një imazh të pesë grave me forma dhe madhësi të ndryshme.

"Të gjithë trupat janë trupa plazhi," tha ministri i Shërbimeve Sociale, Ione Belarra.

Drejtuesja e Institutit të Grave, Antonia Morillas, tha se pritshmëritë fizike ndikuan jo vetëm në vetëvlerësimin e grave, por u mohuan të drejtat e tyre.

Ilustrimi i fushatës së pesë grave që pushojnë në plazh gjithashtu paraqet një grua topless pas një mastektomie. Instituti, që qëndron pas nismës, tha se ishte një përpjekje për të treguar se të gjithë trupat kishin vlerë. Gratë duhet ta shijojnë verën, sido, kudo dhe me kë të dëshirojnë, thuhej në reklamë.

“Sot ne ngremë një dolli për një verë për për të gjithë, pa stereotipe dhe dhunë estetike ndaj trupit tonë”.