Të gjithave na ka ndodhur: Je në sallon, duke folur për një prerje të re të mundshme dhe parukeria juaj thotë se, jo, kjo nuk do të shkonte. Apo të shkojmë në sallon për një gjë e të dalim me 100 probleme që duhen rregulluar. Si rezultat i gjithë gjërave që na thonë nëpër sallone, ne priremi të ecim me besime të caktuara për atë që flokët tanë kanë nevojë, nuk kanë nevojë ose nuk do ta bëjmë kurrë.

Epo, ne e urrejmë të jemi dramatikë, por me siguri ju kanë gënjyer. Mitet e flokëve janë një gjë, por në përvojën tonë, duket në sallone përdorin disa gënjeshtra të cilat duhet t'i dini edhe ju:

-Produktet kozmetike dëmtojnë flokët tuaja, përdorni vetëm produkte profesionale(nga ato që shet parukieria tek salloni i saj)

-Ju duhet të prisni majat çdo gjashtë javë

-Shkallëzimi i bën flokët të duken më të trashë

-Do të pres vetëm majat, mos u shqetëso dhe më pas shef që flokët janë shkurtuar shumë më shumë nga se kishit menduar!

-Shoh që paske rënie flokëshësh, ke marrë ndonjë mjekim. Kam unë një maskë, ta rekomandoj se është shumë e mirë!