Çfarë do të thotë të jesh në një marrëdhënie me një gënjeshtar patologjik?!

1. Situata midis jush duket tepër e mirë për të qenë e vërtet

Gënjeshtarët patologjikë janë shpesh eksperiencë bombarduese dashurie: duke bombarduar partnerët e tyre me shfaqje intensive dashurie, dhurata luksoze, arratisje në fundjavë të minutës së fundit, premtime të parakohshme në lidhje me përkushtimin etj.

Shenjat që mund të keni të bëni me një gënjeshtar kompulsiv mund të shfaqen ngadalë në vetëdijen tuaj, sepse në fillim, personi ju 'pushton' me gjëra të mira dhe emocionuese për t'ju tërhequr në orbitën e tij. 

2. Ka gjithmonë diçka që ju shqetëson (në stomak)

Kur mendoni për atë që ju ka thënë partneri, edhe pse mund të jetë e mirë, ju sërish keni një ndjesi të pakëndshme.

Trupi ynë na dërgon sinjale rreziku dhe sigurie gjatë gjithë kohës dhe zakonisht fillon në stomakun tonë. 

Qendrat tona të ndjeshmërisë nuk mund të funksionojnë kur dikush gënjen dhe kjo shfaqet si  dispepsi dhe ndjenja të tjera të pakëndshme në stomak.

3. Ata bëhen justifikohen ashpër apo edhe zemërohen kur sfidohen për një nga gënjeshtrat e tyre.

Gënjeshtarët patologjikë priren të jetojnë në një botë të fantazuar vetë. Rrëfimet e tyre të fabrikuara perceptohen si realitet, kështu që kur përballeni me ta për gënjeshtrat e tyre, ju tronditni botën dhe ndjenjën e tyre për veten. Kjo nuk shkon mirë: Ata zakonisht përgjigjen në mënyrë mbrojtëse, duke mohuar me forcë çdo keqbërje dhe duke ju sulmuar.

4. Kur i kapni në gënjeshtra, ata shpërfillin ndjenjat tuaja.

Nëse shprehni se sa e dëmshme është të gënjehesh, gënjeshtarët patologjikë përgjigjen 'të mpirë': Ka rrallë shfaqje pendimi ose ndonjë pranim se si gënjeshtrat e tyre të ndërlikuara po ndikojnë tek ju ose në marrëdhënien.

5. Është e pamundur të vërtetosh gjërat që ata të kanë thënë për veten e tyre.

Gënjeshtarët patologjikë pothuajse gjithmonë kanë një rezyme të frikshme dhe histori familjare.

Gjithçka është shumë mbresëlënëse – dhe shumë e vështirë për t'u vërtetuar, pasi nuk keni takuar kurrë ndonjë nga miqtë e tyre të shkollës apo prindërit e tyre.

Ju dëgjoni histori, por nuk i shihni marrëdhëniet e vërteta dhe ata madje mund të shmangin pyetjet rreth tyre ose detaje të tjera të së kaluarës së tyre.