Fotot e fundit publike të Kate Middleton datojnë në 25 dhjetor. Princesha e Uellsit po kalonte Krishtlindjet me familjen e saj në Sandringham. Që atëherë, asnjë imazh i ri i princeshës nuk është parë. Në këtë periudhë kohore, Kate Middleton mbushi 42 vjeç (9 janar), u shtrua në spitalin e Klinikës së Londrës (16 janar) për t'iu nënshtruar një "operacioni të planifikuar abdominal", doli pas dy javësh (29 janar) dhe ndodhet në fazë rikuperimi që nuk duhet të përfundojë para 31 marsit. Shumë ditë pa princeshën për opinionin publik, gjë që e detyroi Buckingham Palace të bënte mohime të shumta në fillim të shkurtit. Në veçanti, deklaratat e një komentuesi spanjoll, sipas të cilit Middleton ishte vendosur në koma të shkaktuar pas komplikimeve kirurgjikale, u hodhën poshtë menjëherë nga The Times si "shpikje" dhe "marrëzi totale".

Gjithçka më kot: si komentuesi ashtu edhe ekspertët e tjerë teorikë vazhduan të këmbëngulnin se kishte një humnerë midis deklaratave të Buckingham Palace dhe realitetit. Një humnerë që e ka shndërruar internetin në një vatër të teorive konspirative për operacionin e saj(për të cilin u saktësua vetëm se nuk ishte një operacion për kancer), për rikuperimin e saj dhe për një mungesë që më pas përkoi me problemet shëndetësore të Charles III (i cili iu nënshtrua operacionit të prostatës në të njëjtin spital me Middleton, dhe në të njëjtat ditë me shtrimin në spital të princeshës dhe u diagnostikua me kancer). Si dhe me heshtjen pothuajse totale të Buckingham Palace. Shkëndija e fundit ishin si ato dy muaj mungesë publike, ashtu edhe rrethanat e mëparshme, të cilat kishin krijuar terren për teori konspirative, meme dhe ndonjëherë të dyja. Por ishin dy muaj mungesë që i bënë të gjithë t'i bënin vetes të njëjtën pyetje: çfarë ndodhi me Kate?

Mungesa e papritur e bashkëshortit të saj William, Princi i Uellsit në ceremoninë e organizuar nga mbretërit britanikë në kujtim të Kostandinit të Greqisë ka nxitur më tej thashethemet. William duhej të mbante një fjalim, të cilin duhej t'ia delegonte mbretëreshës Camilla. Kensington, zyra e princave të Uellsit, justifikoi mungesën e papritur të Williamit për shkak të "një çështjeje personale", duke komunikuar një tjetër informacion në media të ndryshme ndërkombëtare, të cilat vetëm sa i hodhën benzinë ??zjarrit: "Princesha e Uellsit, e cila po shërohet nga operacioni, vazhdon të përparojë”.

Në atë moment, teoritë për zhdukjen e Kate që ishin formuar ngadalë që nga fundi i janarit shpërthyen. Në TikTok dhe YouTube, kërkime të sugjeruara (d.m.th., ato që përputhen me atë që shumica e njerëzve po kërkojnë në atë moment) për Kate Middleton ju ftojnë të kërkoni për "operacion", "shikues" (një piton kuban profetizoi vdekjen e sajnë fillim shkurt), «komplot» ose «shëndet». Në TikTok, mbi të gjitha, ka mijëra njerëz që i përkushtohen analizimit të çdo rastësie dhe informacioni në detaje, me teori delirante që variojnë nga Kate që i dhuroi një veshkë Charles në këmbim të emërimit të saj si mbretëreshë e deri tek ato më konservatorët që pohojnë thjesht se princesha nuk po shërohet në pallat, por në spital të cilin nuk e la kurrë për shkak se operacioni nuk shkoi mirë. Në përgjithësi, të gjitha këto teori kanë një gjë të përbashkët, dhe kjo është nevoja e publikut për të parë princeshën.

Komplotet janë pjesërisht një përpjekje për të plotësuar mungesën e menaxhuar keq nga Buckingham Palace, gjë që ka bërë që publiku të kërkojë përgjigjet e veta. Nuk bëhet fjalë vetëm për gjendjen e Kate Middleton, por edhe për heshtjen e pallatit.