Mos u shqetësoni, nëse Adolf Hitleri do të ishte nominuar për çmimin Nobel për paqe, historia do të kishte marrë një rrjedhë tjetër dhe të gjithë personat që kryenin krime lufte do të kishin në koleksionin e tyre një çmim Nobel.

Politikani suedez ‘Erik Gottfrid Christian Brandt’ në vitin 1939  dërgoi letrën e emërimit të Adolf Hitlerit për çmimin e paqes, por… ishte e gjitha me ironi dhe e tërhoqi nominimin e tij. Por, kjo histroi mori një kthesë edhe më ironike kur Hitleri i ndaloi  gjermanët të pranonin çmimet ‘Nobel’ për katër vite radhazi përpara se emri i tij të hidhej përsëri për nominim.