Ka njerëz që në tualet hedhin çdo lloj gjëje. Mirëpo, ata persona të cilët janë të rregullt, nuk përpiqen t’i heqin qafe gjërat e tyre në mënyrë barbare. Ndoshta ju nuk e kishit menduar se disa gjëra të padëmshme, si maskat e fytyrës mund të përfundojnë duke bllokuar një tub?

Më poshtë do të lexoni një listë të gjërave që nuk duhet t’i hidhni asnjëherë në tualet:

Letrat higjenike

Ka shumë debate nëse duhen hedhur letrat higjenike në tualet. Shumica e ekspertëve mendojnë se kjo gjë nuk sjell asnjë dëm nëse jetoni në një shtëpi të rregullt ose në një apartament. Mirëpo, në vende të ndryshme njerëzit kanë qëndrime të tjera për këtë gjë. Disa mendojnë se nuk duhet hedhur asgjë poshtë kanalizimeve.

Materialet e pastrimit të dhëmbëve

Fijet dentare që përdorni për të pastruar dhëmbët nuk duhen hedhur asnjëherë në tualet, pasi grumbullohen brenda tubave dhe mund ta bllokojnë tualetin.

Çamçakëzat

Çamçakëzi nuk tretet në ujë dhe gjithashtu mund të rrijë në tuba dhe krijon një bllokim.

Peshqit

Kjo duket një situatë e zakonshme, kur peshqit e ngordhur hidhen poshtë kanalizimeve. Megjithatë, kjo nuk është aspak një ide e mirë pasi trupat e vdekur mund të bllokojnë tubin.

Lentet

Lentet e kontaktit janë bërë nga polimere që nuk dekompozohen për shumë vite. Natyrisht, një lente e vogël ndoshta nuk do të bllokojë një tub, por definitivisht do të dëmtojë mjedisin. Ekspertët llogarisin se çdo vit, më shumë se 20 ton lente kontakti përfundojnë në kanalizime dhe e kontaminojnë ujin.

Jashtëqitjen e maceve

Ekspertët nuk rekomandojnë hedhjen e jashtëqitjes së maces në tualet, sepse pas pak orësh ajo do të ngurtësohet dhe do të bllokojë tubat.

Qeset plastike

Edhe qeset më të vogla plastike mund të jenë të rrezikshme dhe shkaktojnë bllokim. Përveç bllokimit, ato mund të jenë të rrezikshme për mjedisin.