Atëherë kur nuk e prisni mund të ndjehet sikur këshillat për gratë shtatzëna nuk mbarojnë kurrë! Ha këto ushqime! Shmang këto ushqime! Pi ujë! Bëj ecje në këmbë. Shumica prej nesh mësohen kohë pas kohe me të tilla këshilla, shpesh edhe të padëshiruara, por nëse jeni duke pyetur veten dhe keni një dilemë të momentit se sa ujë duhët të pijë një grua shtatzënë, ne jemi këtu për t'ju ndihmuar.

Sa ujë duhet të pini gjatë shtatzënisë?

Shumica e grave shtatzëna duhet të synojnë rreth 8-10 gota ujë në ditë. Trupi juaj ka nevojë për lëngje shtesë për të mbështetur të gjitha ndryshimet e mahnitshme që po kaloni. Jo vetëm që trupi juaj po rrit vëllimin e tij të gjakut, por gjithashtu furnizon fëmijën me lëng amniotik dhe furnizim të tij me gjak.

Çfarë ndodh nëse nuk pi ujë të mjaftueshëm?

Mos pirja e mjaftueshme e ujit gjatë shtatëzanisë mund të shkaktojë një sërë komplikimesh nga kapsllëku deri te lindja e parakohshme. Sipas Kolegjit Amerikan të Obstetërve dhe Gjinekologëve, konstipacioni gjatë shtatzënisë përcaktohet se ai që ka më pak se tre lëvizje të zorrëve në javë. Pirja e ujit më shumë mund ta mbajë sistemin tuaj të tretjes në lëvizje dhe t’i bëjë lëzijet e zorrëve më të lehta. Shenjat e dehidrimit përfshijnë dhimbjen e kokës dhe urinën me ngjyrë të errët. Në tremujorin tuaj të tretë, dehidratimi mund të çojë në kontraktime dhe madje edhe në lindje të parakohshme. Pini shumë ujë dhe bëni pushime të shpeshta për të shmangur çdo të papritur.