Meshkujt mendojnë më shumë për seksin sesa gratë, ata ngacmohen më lehtë dhe duan ta bëjnë më shumë, por kini kujdes sepse gratë mund të kenë orgazma të shumfishta! Sot ne flasim për të gjitha avantazhet dhe disavantazhet e kënaqësisë seksuale në të dy anët e medaljes, pra gratë dhe burrat. Një sfidë e bukur, me pak fjalë: nga njëra anë kënaqësia e burrave, më e lehtë për t’u arritur, por nga ana tjetër kemi orgazmën femërore, e cila është shumë më e fortë dhe mund të zgjasë edhe dy herë më shumë se ajo mashkullore!

Dallimet midis orgazmës mashkullore dhe orgazmës femërore

Fakti që burrat kanë orgazëm më të rregullt, sigurisht që nuk është mister. Sipas disa statistikave duket se gati 80% e marrëdhënieve seksuale përfundon me një orgazmë mashkullore. Në këtë rast, shumicën e kohës marrëdhënia mbaron, pasi fillon e ashtuquajtura periudha e post nxehjes, një kohë kur njeriu është sikur të mos ishte në gjendje të vazhdonte më tej! Sa i përket kohëzgjatjes ajo varion nga pesë deri në nëntë sekonda. Diskutim i ndryshëm për gratë! Kulmi i kënaqësisë është më i vështirë për t'u arritur, thjesht mendoni për faktin se ka gra që nuk mund të arrijnë një orgazëm përmes penetrimit. Por në rast se ndodh, duket se kënaqësia është me të vërtetë intensive (shumë më tepër se ajo mashkullore) dhe gjithashtu në kohëzgjatjen ne jemi rreth 20 sekonda maksimale!

Masturbimi dhe trillimi

Dallimet midis burrave dhe grave i bëjnë diskurset e ndryshme rreth kësaj teme. Vetë-erotizmi është një teknikë e vjetër dhe e lashtë sa vetë bota, por gjatë masturbimit një grua mund ta zgjasë orgazmën edhe deri në katër minuta duke përdorur teknika të ndryshme ose lodra seksi. Një kohë thuajse e barabartë me burrat, megjithëse disa deklarojnë edhe një kohë më të shkurtër. Nëse flasim për trillime, përkundrazi të dy gjinitë edhe burrat e gratë pretendojnë të kenë orgazëm, edhe pse duket se gratë kanë një përqindje më të lartë në kohëzgjatje.