Prej disa ditësh po përflitej një rritje e mundshme e çmimit të kompanive celulare në vend, por që vetëm sot qeveria ka marrë vendimin përfundimtar. Autoriteti i Konkurrencës ka vendosur që të pezullojë tarifat e reja të kompanive celulare.

Sipas "ABC News", veç pezullimit të përkohshëm të këtij vendimi, do të nisë edhe hetimi për një shkelje të mundshme të ligjit të konkurrencës në treg. Si pasojë e këtij vendimi, deri në përfundimin e hetimit, kompanitë janë të detyruara të operojnë me tarifat e vjetra ekzistuese.

Kujtojmë se së fundmi janë rritur me 200 lekë tarifat e paketave me parapagesë dhe rritja është bërë për secilën nga paketat ekzistuese.

Ky është vendimi i zbardhur i Autoritetit të Konkurrencës për çështjen e tarifave me kërkesën për rritje me 200 lekë të çmimit të kompanive celulare: