Një problem shqetësues për të prekurit me Covid-19 në vendin tonë ka qenë, përveç frikës si do ia dalë për të kaluar sëmundjen, edhe frika për vendin e punës.

Shumë prej atyre që kanë rezultuar pozitiv nuk kanë treguar dhe janë paraqitur në punë duke përhapur infeksionin nga frika se nuk do të paguheshin ose, në rastin me të keq, humbnin vendin e punës. Por, në fakt, një vërtetim nga njësia vendore e operatorit të kujdesit shëndetësor detyron punëdhënësin të paguajë punonjësin.

E njëjta gjë funksionon edhe për ata që punojnë në kompani private. Asnjë ditë pune nuk zbritet për shkak të ditëve të qëndrimit në shtëpi nëse ke dalë Covid pozitiv

Sipas Ministrisë së Shëndetësisë së Tiranës janë mbi 2 mijë persona aktivë pozitivë me Covid, ndërsa sipas përllogaritjeve, çdo ditë në Tiranë 500 personave u kërkohet karantinë, pasi rezultojnë të infektuar me koronavirus, ose janë raste kontakti./tch/