Linja e modës Fenty, e nisur në 2019 nga Rihanna, hyri në histori si marka e parë luksoze e drejtuar nga një grua me ngjyrë. Ishte gjithashtu vetëm shtëpia e dytë e modës luksoze e nisur nga konglomerati francez LVMH - pas Christian Lacroix në 1987.

Megjithëse vjen si një surprizë lajmi se kjo linjë është pjesërisht një viktimë e pamdemisë.

Marka, e njohur për këpucë, artikuj xhins dhe syze, ka luftuar me çështjet e zinxhirit të furnizimit dhe këngëtarja, e cila është e vendosur në SH.B.A., nuk ka qenë në gjendje të udhëtojë në mënyrë që të bashkëpunojë me ekipin e modës në Paris.

Gjatë një konference për shtyp në tetor, zyrtari kryesor financiar i LVMH, Jean-Jacques Guiony, gjithashtu la të kuptohet se ata kishin pjesën e tyre të problemeve.

"Në modën Fenty, ne padyshim që jemi akoma në një fazë nisjeje dhe duhet të kuptojmë saktësisht se cila është oferta e duhur," u citua ai nga New York Times.

“Nuk është diçka që është e lehtë. Ne po fillojmë tërësisht nga e para. Padyshim që kemi ndihmën e madhe nga Rihanna për këtë, por unë do të thoja se është ende një punë në progres kur bëhet fjalë për të përcaktuar me të vërtetë se cila do të jetë oferta. ”

Çmimet janë mbi ato që mund të përballonin fansat e saj (xhinse 300£) gjithashtu luajtën një faktor.

Pavarësisht markave të tjera të modës në pronësi të LVMH të tilla si Dior dhe Louis Vuitton duke përthyer trendin e rënies gjatë pandemisë, fitimet neto për kompaninë mëmë ranë 34% në vitin 2020, sipas faqes së internetit të WWD.
 
Koleksioni përfundimtar i Fenty, një bashkëpunim me stilisten Amina Muaddi, ishte në nëntor të vitit të kaluar dhe postimi i tij i fundit në Instagram ishte më 1 janar.

Falimentimi që po pëson Fenty nuk do të ndikojë në projektet anësore të saj, pjesën e të brendshmeve Savage X Fenty dhe Fenty Skin, të cilat konsiderohen të dyja të suksesshme në fushën e tyre: e para bëri 108 milion dollarë vitin e kaluar dhe e dyta, ka bërë 26 milionë£ në katër muaj, sipas WWD.