Gjatë gjithë jetës sonë na është thënë që të mbash recipeta është gjëja e duhur, pasi dukesh më tërheqëse, e mban gjoksin e rregullt dhe është thjesht më e përshtatshme.

Megjithatë, mund të ketë disa përfitime të mëdha nëse nuk do të mbanim reçipeta, le të hedhim një vështrim:

E para dhe më e rëndësishmja: rehati. Ne nuk dimë për ju djema, por nuk ka ndjenjë më të mirë sesa të hiqni recipetat pas një dite të gjatë!

Mund të përmirësojë muskujt e gjirit tuaj: Ka pasur shumë studime të bëra në lidhje me efektet e mos veshjes reçipeta. Një studim i gjatë 15-vjeçar zbuloi se mos veshja e reçipetave, mund të ndihmojë në përmirësimin e muskujve të gjirit dhe rritjen e qarkullimit të gjakut, dhe se veshja e tyrecmund të dobësojë muskujt që mbajnë lart gjinjtë.

Sidoqoftë, në disa raste, veshja e reçipetave mund të jetë nevojshme për arsye mjekësore të tilla si dhimbje shpine etj. Për më tepër, është e rëndësishme t'i vishni kur bëni aktivitet fizik.Kurseni ca para: Ne e dimë se sa të shtrenjta mund të jenë!

Veshja e reçipetave nuk parandalon rënien e gjoksit:

Janë bërë shumë studime dhe sipas health.com asgjë nuk mund të parandalojë rënien e gjoksit, është thjesht një proces normal i natyrës. 

Nëse vendosni të vishni recipeta apo jo varet plotësisht nga ju, mos lejoni që shoqëria ta përcaktojë dhe diktojë këtë. Eshtë trupi juaj dhe për këtë arsye është zgjedhja juaj!