Ned Beatty, aktori i nominuar për Oskar, i cili kaloi gjysmë shekulli në filmat amerikanë, përfshirë Deliverance, Network dhe Superman, ndërroi jetë në moshën 83-vjeçare.

Menaxheri i Beatty, Deborah Miller, tha se Beatty ndërroi jetë të dielën për shkaqe natyrore në shtëpinë e tij në Los Angeles, i rrethuar nga miq dhe të afërm.

Ndër rolet e tij të shumta ai do të mbahet mend gjatë për atë në filmin ‘Network’ në të cilin interpretoi Arthur Jensen. Roli i tij më i hershëm ishte i Bobby Trippe në “Deliverance” në vitin 1972 së bashku me Jon Voight dhe Burt Reynolds.

Beatty, e cila u martua me Sandra Johnson në 1999, kishte tetë fëmijë nga tre martesa të mëparshme.