1. Kombino humorin me ngjyrat: Zgjidh tone të lehta që ju japin të dyve më shumë relaks. Harroji 50 hijet e Gray-t, ky opsion me ngjyra të paqta është më tërheqës.

2. Investo në cilësinë e çarçafëve: Disa materiale çarçafësh të japin më shumë komoditet dhe qetësi se të tjerët. Gjithmonë investo për të pasur cilësinë më të mirë të tyre, asnjëherë mos kurseni për këtë. Përqëndrohu më shumë tek materialet 100 natyrale si pambuku.

3. Mbaje rrëmujën nën kontroll. Asgjë nuk e prish më shumë humorin se sa rrëmuja, e cila mund të krijohet edhe nga mosvendosja e sendeve në vendet e duhura. Rregullo aksesorët (sa shumë të duhen për të mbajtur mbi komodinë?), shiko të gjitha mobiliet që të mos jenë të mbingarkuara me sende, hiq çdo objekt tjetër që nuk duhet të jetë nëpër dhomë (kuti apo sende të tjera që të shtojnë rrëmujën)

4. Mos e tepro me muzikën: Disa e konsiderojnë dhomën e gjumit dhomën e televizorit, por ky mund të jetë një shkatërrim tjetër. Muzika është shumë frymëzuese, por nuk duhet të ketë vëmendjen kryesore në dhomën e gjumit. Ekspertët thonë që muzika, shpeshherë të largon përqendrimin dhe po ashtu ndikon edhe në gjendjen emocionale.

5. Vendos më shumë ndriçim: Drita në dhomën e gjumit është mjaft e rëndësishmë për të krijuar gjendje, sidomos në mbrëmje, ndërsa ndriçimi i ulur mund të të ndihmojë për të lexuar një libër, por edhe për të pasur pak më shumë relaks. Nuk ka nevojë për të ndezur qirinj në dhomën e gjumit, mjafton të luani pak më shumë me dritën natyrale të diellit gjatë ditës dhe hënës gjatë natës.

6. Një kënd ngrënieje: Mëngjesi nuk është i vetmi vakt që mund ta hash në shtrat — provo të hash edhe darkën aty. Është po aq qetësuese dhe një mënyrë ndryshe për të kaluar në shoqërinë e njëri-tjetrit para gjumit.