"Top Gun: Maverick" po njeh një sukses të jashtëzakonshëm. Vazhdimi i filmit të suksesshëm të vitit 1986, në të cilin Tom Cruise rikthehet në rolin e famshëm të Pete "Maverick" Mitchell, ka kaluar shifrën e 1 miliard dollarëve fitime, sipas Paramount.

"Maverick" është filmi i parë në karrierën më shumë se 40-vjeçare të Cruise që shënon arritjen e miliarda dollarëve - dhe është gjithashtu filmi i dytë me fitimet më të larta në historinë e gjatë të Paramount, pas "Titanic" të vitit 1997.

Brian Robbins, presidenti dhe CEO i Paramount Pictures, tha në një deklaratë se janë të mahnitur nga reagimi global.