Atmosfera e festave me palestrën thjesht nuk pajtohen në asnjë pikë! Zakonet e ngrënies në këtë periudhë të vitit i nënshtrohen tundimeve të vazhdueshme dhe janë një nxitje më shumë për të mos bërë aktivitet fizik.

Pothuajse 7 nga 10 italianë (71%), në të vërtetë heqin dorë nga palestra në dhjetor dhe pranojnë se janë të gatshëm të rikthehen vrullshëm në janar! Ky është një studim i shoqatës NutriMente i promovuar nga GetFIT dhe ndër arsyetimet më të njohura për të mos shkuar në palestër janë edhe disa që dominojnë ndër të tjera.

Këtu janë 10 më të zakonshmet:

1- Nuk kam kohë të mjaftueshme - 73%

2- Jam shumë e lodhur - 69%

3- Palestra kushton shumë - 65%

4- Palestra më mërzit - 60%

5- Nuk dua ta lë macen/qenin tim vetëm në shtëpi - 59%

6- Është shumë e ftohtë/ngrohtë për të lënë shtëpinë dhe për të shkuar në palestër - 50%

7- Jam shumë e uritur për të shkuar në palestër menjëherë pas punës - 45%

8- Nuk dua të kem peshën e çantës gjatë gjithë ditës - 43%

9- Unë kryej aktivitete të tjera fizike - 39%

10- Ndihem e pasigurtë për t'u stërvitur në palestër- 36%