Po sikur gjithçka që mendoni se dini rreth marrëdhënieve romantike mund të jetë e gabuar?

Ok, ndoshta jo gjithçka, por marrëdhëniet janë të komplikuara dhe trajnimi juaj në lidhje me to mund të jetë i kufizuar.

Mund të keni marrë këshilla nga prindërit tuaj, në emisione të ndryshme televizive, nga biseda me miqtë, apo ekperienca të ndryshme. Fatkeqësisht, këto burime nuk mund të garantojnë një ekspertizë të vërtetë për të pasur një marrëdhënie të shëndetshme. 

Disa ekspertë kanë folur qartë për disa gjëra që keqkuptohen në një marrëdhënie.

Burrat keqkuptohen - Njerëzit i keqkuptojnë burrat. Në studimet e Match.com, thuhet se burrat dashurohen më shpejt dhe më shpesh; ata duan të bashkëjetojnë më shpejt dhe kanë më shumë gjasa të besojnë se një 'lidhje' mund të çojë në dashuri. Sot, meshkujt kanë shumë më tepër gjasa të dëshirojnë një marrëdhënie të përkushtuar. Pra burrat nuk e paksan mendjen vetëm për 'aventura'.

Çfarë është Dashuria?—Është e lehtë të biesh në dashuri për shkak të tërheqjes dhe pasionit të fortë fizik. Por, ta bësh atë pasion themelin e marrëdhënies suaj mund të jetë problematike, sepse mund të zbehet shpejt. Për një marrëdhënie më të fortë, përqendrohuni më shumë në mënyrat në të cilat partneri është miku juaj më i mirë, kush janë interesat e përbashkëta, koha që ju pëlqen të kaloni së bashku dhe respekti reciprok. Këto janë çelësi i vërtetë i dashurisë së qëndrueshme.

Miti i shpirtit binjak- Shumë njerëz besojnë te binjakët e shpirtit: ideja se ekziston. Ndërsa është një ide simpatike për një roman apo përrallë, në praktikë ajo i bën njerëzit beqarë që të jenë vazhdimisht në kërkim të përsosmërisë mes atyre me të cilët takohen, në kërkim të kësaj ndjenje magjike që në fund të fundit është e paarritshme. Në marrëdhënie, besimi në shpirtin binjak. na pengon të jemi të gatshëm të pranojmë të metat e partnerit tonë dhe t'i shohim ata si njerëz të papërsosur që po mësojnë dhe rriten përkrah nesh. Realiteti është se në të vërtetë kjo ka të bëjë me gjetjen e dikujt që përputhet me vlerat dhe qëllimet tuaja për të ardhmen, për t'u partnerizuar për këtë udhëtim të egër që ne e quajmë jetë.

Gjithmonë i lumtur?—Është e lehtë të mendosh se duhet të jesh i lumtur në marrëdhënien tënde gjatë gjithë kohës, por e vërteta është se ne të gjithë jemi njerëz dhe askush nuk është i lumtur gjatë gjithë kohës. Nëse ka një pengesë në marrëdhënie, për sa kohë që të dy njerëzit janë të gatshëm ta përballojnë atë, gjërat mund të përmirësohen dhe ju mund të rivendosni nivelin tuaj të lumturisë. Marrëdhëniet zbehen dhe mund të ndryshojnë përgjithmonë, kështu që është thelbësore të jeni fleksibël dhe të përshtateni me ndryshimet. Për aq kohë sa rriteni së bashku dhe nuk ndaheni, marrëdhënia juaj është në formë të shkëlqyer!

Mënyra të ndryshme për të dashuruar— Shumë mendojnë se të gjithë njerëzit ndihen njësoj kur janë të dashuruar. Ky keqkuptim nxit më tepër konceptin “duhet”. “Nëse ai vërtet më ka dashur, atëherë duhet...” Por, e vërteta është se ndoshta ka po aq versione dashurie sa ka edhe njerëz. Ka njerëz me një stil lidhjeje ku dashuria mund të ndihet e këndshme, e qetë dhe e sigurt. Ose, ka njerëz me një stil lidhjeje të pasigurt, ku ndjenja e dashurisë mund të kombinohet me ndjenjën e frikës dhe ankthit. Ka më shumë se një mënyrë të drejtë për të qenë njeri dhe ka shumë mënyra për të ndjerë dashurinë.

Dashuria është e barabartë me intuitën?- "Nëse partneri im më do, ai duhet të dijë se çfarë nuk shkon." Jo! Dashuria nuk i jep partnerit telepati. Komunikimi i qartë i ndjenjave tona është ajo që e ndihmon bashkëshortin tonë të kuptojë se si të na mbështesë dhe nevojat tona emocionale.

Problemet nuk zhduken - Çiftet ndonjëherë fillojnë një marrëdhënie të re dhe i shpërfillin problemet e tyre, duke menduar: "Do ta kuptojë më vonë". Zakonisht, çiftet mendojnë se dashuria e tyre do të jetë e mjaftueshme për t'i bërë ata të kalojnë çdo gjë. Fatkeqësisht, vetëm dashuria nuk mjafton për të mbajtur një marrëdhënie. Ju dhe partneri juaj duhet të përfshiheni në mënyrë aktive për të kuptuar nëse problemet tuaja janë të zgjidhshme apo të përhershme, dhe këto të fundit janë veçanërisht të rëndësishme, sepse ato nuk do të largohen.

Pasioni ka rënë, ka diçka që nuk po shkon mirë?—Është e lehtë të mendosh se nëse je vërtet i dashuruar, pasioni nuk do të shuhet kurrë. Realiteti është se rënia e pasionit është pjesë e natyrshme e një marrëdhënieje. Është i lartë në fillim, sepse gjithçka është e re dhe emocionuese. Por, me kalimin e kohës, ju e njihni partnerin dhe, për shumicën e çifteve, dëshira e zjarrtë, pasioni gjithnjë i pranishëm zvogëlohet në intensitet. Mund ta rindezni pasionin në marrëdhënien tuaj duke provuar aktivitete të reja, të ndryshme ose që ju shkaktojnë eksitim.