Këtu janë 10 njerëzit më të pasur në botë në 2023, sipas Forbes. Çmimet e aksioneve luhaten në mënyrë rutinore, kështu që këto vlera neto mund të ndryshojnë në baza ditore.

Lista e njerëzve më të pasur në planet përfshijnë 6 amerikanë, një biznesmen francez të mallrave luksoze dhe trashëgimtare franceze të kozmetikës, një biznesmen meksikan dhe një industrialist indian.

Miliarderët janë disa nga njerëzit më të fuqishëm në Tokë, që kanë ndikim të rëndësishëm në pjesë të mëdha të ekonomisë globale dhe luajnë role kyçe në çdo gjë, nga politika dhe media ndërkombëtare te filantropia dhe inovacioni shkencor. Ata krijuan kompani që punësojnë dhjetëra apo edhe qindra mijëra punonjës në mbarë botën dhe janë prapa disa prej markave më të njohura, duke përfshirë Microsoft, Amazon, Tesla, Google dhe Nike.

Shumë miliarderë mbajnë pjesën më të madhe të vlerës së tyre neto në aksionet e kompanisë që ata themeluan. Ndërsa çmimi i aksioneve lëviz, pasuria e tyre lëviz së bashku me të.

Këtu janë 10 njerëzit më të pasur në botë që nga 1 marsi 2023.

1. Bernard Arnault

Pasuria neto: 210,8 miliardë dollarë
Burimi: LVMH/ mallra luksi
Mosha: 73
Vendbanimi: Paris
Shtetësia: Francë

2. Elon Musk

Pasuria neto: 196,5 miliardë dollarë
Burimi: Tesla, SpaceX, Twitter
Mosha: 51
Vendbanimi: Austin, Teksas
Shtetësia: SHBA

3. Jeff Bezos

Pasuria neto: 117,4 miliardë dollarë
Burimi: Amazon
Mosha: 59
Vendbanimi: Medina, Washington
Shtetësia: SHBA

4. Larry Ellison

Pasuria neto: 112,3 miliardë dollarë
Burimi: Oracle
Mosha: 78
Vendbanimi: Lanai, Hawaii
Shtetësia: SHBA

5. Warren Buffett

Pasuria neto: 106,4 miliardë dollarë
Burimi: Berkshire Hathaway
Mosha: 92
Vendbanimi: Omaha, Nebraska
Shtetësia: SHBA

6. Bill Gates

Pasuria neto: 104,9 miliardë dollarë
Burimi: Microsoft
Mosha: 67
Vendbanimi: Medina, Washington
Shtetësia: SHBA

7. Carlos Slim Helu
Pasuria neto: 89,9 miliardë dollarë
Burimi: Telekom
Mosha: 83
Vendbanimi: Mexico City
Shtetësia: Meksikë

8. Mukesh Ambani

Pasuria neto: 83,3 miliardë dollarë
Burimi: Petrokimike, telekomunikacion
Mosha: 65
Vendbanimi: Mumbai, Indi
Shtetësia: Indi

9. Steve Ballmer

Pasuria neto: 80.9 miliardë dollarë
Burimi: Microsoft, investime
Mosha: 66
Vendbanimi: Hunts Point, Uashington
Shtetësia: SHBA

10. Francoise Bettencourt Meyers

Pasuria neto: 80.7 miliardë dollarë
Burimi: L'Oreal
Mosha: 69
Vendbanimi: Paris
Shtetësia: Francë

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Revista | CLASS | MAGAZINE (@revistaclass_)