Thuhet se njerëzit mund të krijojnë një përshtypje për ju brenda 30 sekondave të para të takimit. Gjuha e trupit është më e rëndësishme për të lënë një përshtypje të mirë sesa ajo që themi verbalisht. Pra, është e rëndësishme që ne të përqëndrohemi te personi që takojmë që në momentin e parë. 

Disa këshilla për të gjitha sjelljet negative të gjuhës së trupit që ndikojnë në opinionet e të tjerëve.

Të shohësh orën shpesh

Ky veprim të jep idenë se jeni tmerrësisht të mërzitur nga prania e të tjerëve dhe mezi prisni të largoheni. Nëse vërtet jeni me nxitim dhe keni nevojë të largoheni në një kohë të caktuar, njoftojini të gjithë që në fillim. Njerëzit priren të jenë më të kuptueshëm kur janë të vetëdijshëm për një situatë ose problem të caktuar.

Të kesh një shtrëngim duarsh të dobët dhe të pasigurt

Një shtrëngim duarsh i dobët dërgon mesazhin se nuk ju intereson personi tjetër. Kjo është veçanërisht e keqe kur është dikush nga vendi juaj i punës dhe i jepni një përshtypje negative pa e kuptuar. Kjo është arsyeja pse një shtrëngim duarsh i fortë (por jo shumë i fortë) mund ta bëjë personin tjetër të ndihet i angazhuar dhe i rëndësishëm. Gjithashtu, përpiquni të mbani kontakt të butë dhe të ngrohtë me sy, por jo shumë intensiv pasi kjo mund t'i bëjë të tjerët të ndihen jo komod.

T'i japësh vëmendje veshjes tënde

Ky veprim u thotë atyre se nuk jeni plotësisht të interesuar për atë që po thonë. Jo vetëm kaq, por ata mund të mendojnë se ju nuk i miratoni idetë e tyre dhe nuk doni t'u jepni reagime të sinqerta. 

Fërkimi i duarve me njëra-tjetrën kur jeni në një takim biznesi 

Fërkimi i duarve ndërsa dikush është duke bërë një prezantim ose duke shprehur idetë e tij mund t'i thotë se nuk jeni të impresionuar. Ata mund të ndihen plotësisht të frikësuar në atë kohë dhe të humbasin rrjedhën e të folurit. Kjo sjellje gjithashtu krijon distancë mes ju të dyve pasi po jepni emocione negative. 

Pozicioni i këmbëve

Këmbët tuaja drejtohen sipas pjesës tjetër të trupit tuaj, dhe këndi i tyre tregon se ku dëshironi të shkoni. Nëse ato janë në anë të kundër nga personi me të cilin po flisni,  u dërgon mesazhin se biseda me të nuk është përparësia juaj. Mbajini këmbët të pozicionuara drejt personit tjetër.

Pozicioni se si qëndroni në karrige

Mënyra se si uleni gjatë një takimi biznesi ose darke mund të dërgojë mesazhe të ndryshme për të gjithë të përfshirët. Ulur në buzë të karriges tuaj tregon se nuk ndiheni rehat dhe nuk jeni të sigurt në vete dhe në mendime. Kjo është arsyeja pse  duhet të uleni rehat në karrigen tuaj dhe ta mbani qëndrimin drejt dhe të relaksuar. 

Mos pasqyrimi i sjelljes së njerëzve të tjerë

Nuk po flasim për kopjimin e sjelljes së njerëzve, thjesht ndiqni shembullin e tyre. Për shembull, nëse dikush buzëqesh ose tund kokën, ju mund të bëni të njëjtën gjë dhe t'i tregoni se po ndiqni atë që po thonë.